Имало едно време...Така започват любимите ни приказки. Днес разказваме тази

...
Имало едно време...Така започват любимите ни приказки. Днес разказваме тази
Коментари Харесай

Как Ваня стана Vanilla Kitchen и се превърна в софийска сензация


" Имало едно време... "

Така стартират обичаните ни приказки. Днес описваме тази на Ваня, която сбъдва фантазиите си и споделя сладостта от живота с нас. Всичко стартира преди седем години, когато тя основава блог, където разгласява свои предписания на сладкиши, които прави за наслаждение през свободното си време. Постепенно заниманието й се трансформира в специалност, откакто нейни почитатели стартират да поръчват изделията й. 

След няколко разнообразни местоположения отвън центъра –  Vanilla Kitchen   намира своето място в сърцето на София,  на ъгъла на " Гурко " и " Шишман ". За отварянето й Ваня и нейният екип разчитат само на личните си сили и постоянството. Така Vanilla Kitchen се преражда – след 9 месеца усърдна работа, изпълнена с  пастелни цветове и медни елементи, в центъра на града. Без външни вложители, единствено с непримиримост,  отдаденост и доста, доста труд. Правят   съвсем всичко сами. Голяма част от мебелите са по техни хрумвания, а Ина Янева им оказва помощ с интериорния дизайн. 



Приказната Vanilla Kitchen има и детски ъгъл, където майките умерено могат да оставят дребосъците да се любуват на особено приготвени за тях десерти (без шоколад и захар, а със съставки, като кокос, оризово брашно, фурми) и да си играят дружно. 

Срещнахме се с Ваня, която ни разкрива тайните на софийската " страна на чудесата ", вкусвайки сладко черешово брауни и малинов тарт. 

Откога се занимавате със сладкарство? В какъв миг от живота си решихте да извършите смяна и пристъпите прага на зоната на комфорт, като отворите вратите на Vanilla Kitchen?

Със сладкарство се занимавам професионално от близо 7 години, само че от доста дребна имам афинитет към подготвяне на сладкиши и печива. Преходът от корпоративния свят към този на сладостите се случи преди 6 години. Последно работех в интернационална IT компания и паралелно правех торти за познати и другари, пишех и снимах предписания за vanillka и взех решение, че ще се посветя единствено на едно от двете. 

Каква е повода да носите името Vanilla Kitchen? Има ли връзка с Vanilla Sky и блаженото положение на мечтана действителност?

(Смях) Нищо, но нищо общо няма. В 6-ти клас ми хрумна, че името ми на британски (а и на български) с едно двойно " L " се трансформира във " Vanilla " (ВаниЛЛа) и по този начин започнах да си надписвам тетрадки, класни, контролни, че дори и бележника. И то взе, че по този начин си остана и до ден сегашен! В учебно заведение си носех една сладкарска ванилова есенция и я употребих вместо мускал с парфюм. Реално Vanilla Kitchen е " Кухнята на Ваня ". 

 Какви са другите послания на деликатесите, които оферирате?

Има едно главно, генерално, всеобщо и еднопосочно обръщение, което се пробвам да предам освен със сладкиши, само че и с изявления, с доста пояснения.

" Яжте качествена храна и нямате потребност от диети! "

Не захарта е нездравословна... Вредни са всички синтетични добавки, аромати, овкусители. Вредни са хидрогенираните мазнини и празните калории, които – да, идват от сладкиши. Но ние предлагаме смислена, пълноценна храна, която е и сладка. Какво по-хубаво? Едно брауни да вземем за пример... то съдържа ленено и пълнозърнесто брашно, доста какао, овесени ядки, меласа и качествени мазнини (от тахан и ядки). Вкусвате го и си казвате:  " Леле, не съм ял по-вкусно брауни! ". Но и не сте яли по-полезно брауни, тъй като то е със относително невисок гликемичен показател, дава ви куп потребни субстанции, фибри и белтъчини, държи ви сити 3-4 часа и тъкмо това е качествената храна! Не единствено вкусна, само че и хранителна, и пълноценна.

Кулинарията е субективно разбиране, коя е тайната съставна част, тъй че всички да желаят да опитат и усетят магията на вашите творби? Какво се крие в кухнята на Vanilla Kitchen?

Не мисля, че имаме загадка съставна част, дори в противен случай. Съвсем открити сме с всички клиенти и даже ателието ни в Дианабад е намерено и се вижда по какъв начин вършим всичко. Нямаме секрети в кухнята. Освен рецептите. Всички от тях са авторски и желая да останат единствено тук. Но въпреки всичко, имам вяра, че хората ми имат доверие, тъй като към този момент 5 години върша авторски сладкиши от качествени първични материали и се придържам към полезностите си.

Как си представяте сладкарския поминък в България след 5 години? А Вие по какъв начин се виждате след тогава?
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР