Има заведения, коита са своеобразни капсули на времето, за които

...
Има заведения, коита са своеобразни капсули на времето, за които
Коментари Харесай

Когато храната е история - 10-те най-стари ресторанта в света

Има заведения, коита са самобитни капсули на времето, за които по този начин настоящите в последно време общозначими фактори като световна пандемия, инфлация, дефицит на личен състав, фуwд трендове не важат. Има заведения и заведения за хранене, чиято история продължава не просто десетилетия, а безусловно хилядолетия и в тях и до ден сегашен ще ви посрещнат безупречно и ще ви подготвят, храна която е чисто наслаждение за небцето.

Това са местата, които пишат история, съхраняват и предават предписания и са повече от привлекателни, както за хилядите фенове на положителната храна, по този начин и за кулинарните критици или просто за любопитните туристи. От фамилен магазин за соба от 16-то потомство в Япония до някогашен бенедиктински манастир в Австрия, който сервира храна повече от 1200 години, тези исторически заведения за хранене са измежду най-старите в света.

St. Peter Stiftskulinarium

(Залцбург, Австрия)

Открит -  803 година сл. Хр

Разположен в абатството Св. Петър в Залцбург - бенедиктински манастир, учреден през 7 век - St. Peter Stiftskulinarium  се счита за най-старият ресторант в Европа и един от най-старите в света. Да, първите писмени данни за него са от 803 година, а през 2003 година заведението  отпразнува своята 1200-годишнина. Тук е мястото, където се гордеят с прелестно заредената си маза и безупречната рецепта за шницели. А за резервация за  маса в една от 11-те зали на St. Peter Stiftskulinarium, на които са се хранили Христофор Колумб и Волфганг Амадеус Моцарт, проверете тук .
    View this post on Instagram           
A post shared by St. Peter Stiftskulinarium (@stpeter_stiftskulinarium)

Wurstkuchl

(Регенсбург, Германия)

Открит - 1146 година

Wurstkuchl отваря през Средновековието, с цел да изхрани пасажерите преминаващи през новопостроен каменен мост, пресичащ Дунав. Мостът действа и до през днешния ден, а ресторантът продължава да предлага невероятни домашни свински салами, приготвени на скара на дървени въглища заедно с кисело зеле от личната им маза и локална горчица, приготвена по остаряла патентована рецепта. 
    View this post on Instagram           
A post shared by Rudolf Rinner (@verliebtinregensburg)

The Old House 1147

 (Майстег, Уелс)

Окрит - 1147 година

Първоначално открит като механа през 12-ти век, Old House в миналото е сервирал на посетителите обичайни пайове с грах и картофи. В по-скорошни времена очарователната каменна постройка е била хазаин на светила като Ричард Бъртън, Елизабет Тейлър и Дейвид Боуи. Макар към днешна дата заведението да е с актуализирани меню и конюнктура, то продължава да се гордее с класическите си предписания за пайове с говеждо, агнешко и пилешко.
    View this post on Instagram           
A post shared by The Old House 1147 (@theoldhouse1147)

Продължава на идната страница....
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР