Има забавяне между момента на заразяване и моментът на влошаване,

...
Има забавяне между момента на заразяване и моментът на влошаване,
Коментари Харесай

Д-р Марков от Оксфорд с апокалиптична прогноза за смъртните случаи от COVID

Има закъснение сред момента на заразяване и моментът на утежняване, в който човек умира. Този интервал е в границите на 3 седмици. Това съобщи в ефира на Нова телевизия преподавателят в Оксфорд и епидемиолог доктор Петър Марков.

" Може да чакаме след 3 седмици огромно повишаване на броя на смъртните случаи ", апокалиптично предвижда той.

" Днес имаме 63 умряли. Не желая да се наемам с точни прогнози и числа, само че въпреки всичко ще кажа следното. Има почти ошестворяване на броя на случаите с открит ковид и, в случай че го наложим по броя на смъртните случаи, сами може да сметнете - към 360 случая ", сподели той.

" Не бих се заел да върша прогнози въпреки всичко. Казахте, че има 60 смъртни случая от през днешния ден, преди 3 седмици имахме под 10. Не желая въпреки всичко да злоупотребявам, само че схемата демонстрира това ", съобщи доктор Марков.

" Не проследявам от напълно близо какво се случва в България, само че е реалност, че втората вълна в Западна Европа поразява по-малко хора и междинната възраст на заболелите е по-ниска ", поде той и добави:

" Това е показателно, че и по-малко хора умират в Западна Европа. В България процентът на смъртните случаи, по отношение на броя на инфектираните, е малко по-висок, само че въпреки всичко и междинната възраст на болните в страната, е по-висока ", счита той.

" Изминаха 8 месеца от началото на епидемията. Не може да се каже, че има кой знае каква основна смяна във вируса. Той въпреки всичко мутира. Той е РНК вирус и е извънредно непостоянен. Мутациите са нещо всекидневно и всекидневно ", съобщи епидемиологът.

" До момента няма доказателства за нито една смяна патогенно. За да работи една мярка, то тя би трябвало да бъде спазвана от всички. Ако се носи маска, разпространяването на вируса ще намалее ", безапелационен е специалистът.

" Повторно заразяване с ковид е нещо извънредно. Има такива случаи, само че са изключения ", счита той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР