Има война, има необоснован ръст на енергийните източници, има прекъсване

...
Има война, има необоснован ръст на енергийните източници, има прекъсване
Коментари Харесай

Мика Зайкова каза истината за скъпия ток и колко ще обеднеем

Има война, има голословен растеж на енергийните източници, има спиране на значими доставки, тъй като светът се деглобализира. Суровините са отвъд Желязната завеса, а на нас ни трябват тези първични материали. Това разяснява Мика Зайкова, стопански анализатор и финансов специалист от Има Такъв Народ, представена от „ Фокус “.

„ Тези първични материали не са единствено газ, освен петрол, тези първични материали са желязо, химикали, амоняк, торове, зърно за изхранване. Не забравяйте, че Русия и Украйна са житниците на света и те са тези, които способстват най-вече за изхранването, изключително на бедните страни “, означи финансовият специалист.

Според Мика Зайкова, България е в една доста добра кондиция, първо тъй като не създава електричество от газ, а си има атомна централа. „ Имаме водноелектрически централи, не сме затворили топлоелектрическите централи и някак си Зелената договорка ще би трябвало да бъде малко отместена “, уточни тя. По думите ѝ, нашите управници обаче не употребяват тази добра кондиция.„ Те продават повече от 50-60% от електрическата сила на открито, вместо да поевтиняват нашата сила. Не приказвам в този момент за семействата, тъй като към този момент през 2022 година тази цена е контролирана. Не забравяйте, че от 2023 година нататък към този момент няма да има контролирани цени.

Вече както бизнесът, по този начин и семействата ще би трябвало да заплащат така наречен индустриален ток “, напомни още тя.

Според нея политиците не са си създали сметката, че доста хора ще изпаднат в тежка обстановка и би трябвало да бъдат подкрепени, означи финансовият специалист Мика Зайкова.„ Тази криза може да бъде дълбока и да продължи дълго време. Българският народ, за жалост, от ден на ден обеднява и от ден на ден хора влизат в квотата на бедните и ние не можем въобще да си помислим да стигнем средноевропейските равнища “, предвижда Зайкова.

„ Явно нещо куца в нашия парламентаризъм, тъй като както се вижда, не можем да образуваме устойчиво държавно управление, което да организира политики, които да са в интерес на хората. То и Европа страда, тъй като целият свят сега световно влиза в криза “, добави финансовият специалист.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР