Има трудни кацания, има ужасни кацания. Когато самолетът се разклати

...
Има трудни кацания, има ужасни кацания. Когато самолетът се разклати
Коментари Харесай

5 от летищата в света с най-лудите кацания

Има сложни кацания, има ужасни кацания. Когато самолетът се разклати и като че ли колесникът ще се счупи, когато допре земята. Но всичко това са дреболии спрямо нормалните, постоянни приземявания, които водачите би трябвало да вършат на някои летища по света, подбрани от popmech.ru.

Летище на остров Бара, Шотландия

Това е единственото летище в света, което приема постоянни полети и няма същинска писта - самолетите просто кацат на плажа върху примес от вода и пясък. Но това се има и някои преимущества - не е належащо да миете, почиствате и да се грижите за покритието на " пистата ".

Летище на остров Скиатос, Гърция

Пистата на това летище е толкоз къса, че извън наподобява, че самолетът каца тъкмо в океана. И може би затова е едно от най-популярните места в света за снимане на самолети в деяние.

Летище Паро, Бутан

Заобиколено от хималайски върхове, Паро е едно от най-предизвикателните за водачите летища в света. Само 8 водачи сега имат лиценз за кацане тук. Кацането в Паро включва прехвръкване над няколко планини, поредност от внезапни спускания, изкачвания и маневри със самолета.

Летище Матекане, Лесото, Африка

Летището се намира високо в планината и неговата трудност се крие на първо място в непрекъснатия ураганен вятър. При втурване към пистата от височина от 600 до 400 метра над морското ниво, самолетът изпитва няколко мощни тласъци от мощния вятър.

Летище Саба, Карибите

Пистата на Саба е дълга единствено 400 метра, а от двете страни е лимитирана от скали, спускащи се към към океана. Така че водачът няма никакво място за неточности.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР