Има справедливо възмущение не само в редиците на софийската организация,

...
Има справедливо възмущение не само в редиците на софийската организация,
Коментари Харесай

Ат. Зафиров, БСП: В цялата партия има възмущение от предателството на общинските съветници в София

„ Има заслужено отвращение освен в редиците на софийската организация, само че и на партийните членове от цялата страна за това изменничество, което направиха общинските съветници от Българска социалистическа партия в София. “ Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров в предаването „ Пресечна точка “ на NOVA.
 
Той изясни, че това има и своите морални измерения. „ Застават един до друг с хората, които бутнаха Паметника на Съветската войска и ядоха торти с отрязани глави, ръце и крайници. Нещо повече, единствено за един ден тези съветници от Българска социалистическа партия съумяха да влязат в две разнообразни обединения – един път с „ Продължаваме промяната “ за избор на ръководител и един път с ГЕРБ за избор на комисии, като в последна сметка се оказа, че те са съучастници на ГЕРБ в целия този извънредно хитроумен развой по неутрализирането на Политическа партия “, уточни Зафиров.
 
По неговите думи Българска социалистическа партия води дългогодишна битка с модела на ГЕРБ, почнал първо точно в Столична община и преместил се в ръководството на страната.
 
„ През 2020 година бяхме на път да го разградим, когато хората излязоха по площадите и Политическа партия бяха с нас. Същите тези Политическа партия в този момент върнаха модела „ ГЕРБ “ – първо в страната, в този момент и в общината. И тъжното и морално укоримото е, че моите съпартийци участваха в този развой по връщане на ГЕРБ “, акцентира Атанас Зафиров.
 
Според социалиста, по метода, по който са се подредили нещата в Столичния общински съвет, няма да има нито един човек, на който да бъде потърсена отговорност и нито един бизнес модел на ГЕРБ, който да бъде разграден.
 
„ Частният интерес взе превес над публичния “, акцентира той.
 
„ Диалогът вляво не е спирал от години и Българска социалистическа партия сполучливо лидира този развой. Продължават нашите срещи с партии и придвижвания от лявоцентристкото пространство, присъединили сме и патриотични партии и се надявам да излезем единни и стимулирани на европейските избори “, разяснява заместник-председателят на Българска социалистическа партия за идния евровот.
 
„ Управляващите взеха цялостно болшинство в парламентарната комисия за Мартин Божанов Нотариуса и надали някакви неуместни обстоятелства за хора, свързани с това ръководство ще видят бял свят. По-скоро съм черноглед по отношение на работата на тази комисия “, сподели още Атанас Зафиров.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР