Има само едно нещо, което Европейският съюз може да направи,

...
Има само едно нещо, което Европейският съюз може да направи,
Коментари Харесай

300 мигранти в Турция тръгнаха към Европа

Има единствено едно нещо, което Европейският съюз може да направи, а то е да окаже помощ на турската република, сподели Йомер Челик
Стотици мигранти в Турция се насочиха към границите на път за Европа, откакто почитан чиновник в Анкара съобщи, че страната „ отваря портите си ” и към този момент няма да стопира мигрантите. Това оповестиха локалните медии в петък.

ВИЖ ОЩЕ: Ще пусне ли Турция бежанците към Европа

До това развиване на обстановката се стигна, откакто 33 турски бойци бяха убити в северозападната сирийска провинция Идлиб при въздушен удар в четвъртък, за който Анкара упрекна Дамаск.

Проправителственият ежедневник " Сабах " съобщи, че решението за " отваряне на граничните врати " е взето след незабавна среща, управлявана от президента Реджеп Тайип Ердоган в четвъртък.

Близо 300 мигранти дойдоха в провинция Одрин на границата с Гърция с опит да отидат в Европа, заяви организация DHA. Групата включва сирийци, иранци, иракчани, мароканци и пакистанци, които споделиха пред кореспонденти на организацията, че са пристигнали на границата, откакто са чули новината за бойците.

Друга група мигранти дойдоха на брега на Айваджик в Чанаккале, Западна Турция, и желаят да отидат до Лесбос с лодки, откакто чули информацията за " политика на отворени порти ", съобщи DHA. Агенцията разгласява фотоси на хора с багаж, вървящи през нощта в Одрин и Чанаккале.

" Казахме, че не можем да се оправим с натиска на новопристигналите бежанци ", съобщи представителят на ръководещата партия на Ердоган Йомер Челик пред телевизия Си Ен Ен-Тюрк в петък сутринта. " Политиката ни за бежанците остава същата, само че има обстановка и ние не сме в положение да задържим нещата на това състояние ", сподели Челик.

" Има единствено едно нещо, което Европейският съюз може да направи, а то е да окаже помощ на турската република ", добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР