Има резултат от приложените мерки. Мигрантският натиск намалява по малко.

...
Има резултат от приложените мерки. Мигрантският натиск намалява по малко.
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Мигрантският натиск намалява

" Има резултат от приложените ограничения. Мигрантският напън понижава по малко. Цяла седмица интензивно се работи с каналджиите. По отношение на тях сме оповестили война. С цялата мощ на полицията събрахме информация от всички служби, имащи отношение към този въпрос. Направихме лист с лицата, занимаващи се с тази активност и цяла седмица се работи интензивно с тях. Вече даже изтичват противоположни информации, че това ги е респектирало и мощно е затруднило активността им ", това съобщи на брифинг вътрешният министър Иван Демерджиев.

Той посочи, че мигрантския напън е бил към 1000 души, върнати дневно, а за миналото денонощие те са малко над 500.

" Военните се включиха като се сътвориха спомагателни патрули, укрепиха се силите в „ Гранична полиция “, координират се взаимно и работят дружно екипите на „ Гранична полиция “ и военните под координацията и управлението на „ Гранична полиция “. Обсъдихме и предприехме ограничения по правене на пътищата в региона, защото това дава подвижност на екипите и опция да работят ", съобщи още Демерджиев.

Той добави, че ще продължат да обезпечават спомагателна техника, в това число дронове.

" Засилихме контакта с турска страна и през днешния ден в 14 часа следва среща сред зам.-министъра на вътрешните работи на България и Турция. Изключително доста разчитаме помощта от турска страна да се ускори и да се обърне внимание на този проблем по-сериозни. Разговорите ще бъдат да се уплътни зоната от турска страна, защото там се събират голямо количество мигранти и когато се събират на огромни групи затрудняват работата на нашите гранични служители на реда и силите на Министерството на защитата ", сподели той.

През вчерашния ден Началникът на защитата адм. Емил Ефтимов изрази подготвеност армията да усили щатната помощ за защитата на границата, което все още е към 350 души.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР