Има редица симптоми, които могат да показват, че човек се

...
Има редица симптоми, които могат да показват, че човек се
Коментари Харесай

Домашни средства за прочистване на дихателните пътища

Има редица признаци, които могат да демонстрират, че човек се нуждае от разчистване на белите дробове:

- суха или изтощена кожа;

- пърхот;

- разширени пори;

- прекалено количество храчки;

- мощна телесна миризма;

- подуване;

- белодробни проблеми, астма, алергии, кашлица, простуда.

Ако желаете да останете здрави за дълго време, е извънредно значимо да отбраните дробовете си. След известно време бактериите могат да се натрупват в тях, въздействат отрицателно на дихателната система и положението на организма като цяло.

Почистването на белите дробове може да бъде доста дейно. Допринася за естественото действие на този орган, възвръща силата му и възстановява функционалностите. За благополучие е елементарно да изчистите белите дробове. Това може да стане благодарение на домашни средства. Въпреки това, такова лекуване би трябвало да бъде съпроводено от промени в метода на живот, по-специално, би трябвало да се храните вярно и да спортувате.

Почистване на белите дробове с евкалиптов чай

 чай от евкалипт за филтриране на дихателните пътища

Чаят от евкалипт е едно от най-хубавите домашни средства за разчистване на белите дробове и бронхите. Това е растение с отлични лечебни свойства. Той оказва помощ за понижаване на признаците на редица респираторни болести, работи като отхрачващо, антисептично и противовъзпалително средство.

Евкалиптът оказва помощ за унищожаване на храчките, насъбрани в дихателните пътища, понижава възпалението в носните проходи и улеснява циркулацията на въздуха. Това средство е доста потребно, когато имате простуда, кашлица, фарингит, бронхит или грип.

Съставките:

- 1 чаша вода (250 мл);

- 1⁄2 супена лъжица евкалипт (7 г);

- 1 чаена лъжичка мед (7. 5 г).

Начин на подготвяне:

Загрейте чаша вода и прибавете там евкалипта.

Изчакайте сместа да заври. Изключете котлона и оставете чая да ври за 5-7 минути. Налейте чая в чаша и подсладете с меда.Много е значимо да пиете този чай преди лягане, както и постоянно да избягвате студения въздух и да спрете пушенето.

Чесънът отваря бронхите и усъвършенства дишането

Чесънът е прелестен артикул, който може да се употребява за пречистване на белите дробове, изключително след пушене. Съдържа интензивно съединяване, наречено алицин, той съвършено лекува респираторни болести (по-специално елементарната простуда и грип) и оказва помощ за отварянето на бронхите. Така белите дробове ще могат да се отърват от нездравословните съставни елементи, които се задържат там и дишането ще се усъвършенства.

Необходими съставки:

- 2 чаши вода (500 мл);

- 4 смлени скилидки чесън;

- 1 чаена лъжичка мед (7. 5 г).

Начин на подготвяне:

Загрейте водата в съд на приблизително мощен огън и прибавете чесъна. Когато водата заври, изключете газа и оставете сместа да ври 5-7 минути. Изсипете в чаша и подсладете. Изпийте една чаша от тази примес на празен корем, а след това друга преди лягане.

Сок от джинджифил, лук и куркума

 куркума и джинджифил за дихателните пътища

По-долу представяме чудесна напитка за естествено пречистване на белите дробове.Тя включва три супер потребни храни (джинджифил, лук и куркума), които са извънредно значими за положителното действие на дихателната система. Затова не е изненадващо, че е толкоз ефикасен. Тази напитка е едно от най-хубавите домашни средства за разчистване на белите дробове и бронхите.

Ето някои от преимуществата ѝ:

Джинджифилът отстранява храчките, отваря бронхите и лекува кашлица. Има антибактериални, противовъзпалителни и антисептични свойства, чудесно почиства белите дробове от тютюна. Лукът отваря бронхите и подтиква елиминирането на слузта и нездравословните съединения. Куркумата съдържа куркумин, който понижава възпалението и оксидативния стрес в белите дробове. Освен това понижава риска от развиване на белодробни инфекции и предотвратява дихателната непълнота.

Необходими съставки:

- 3 чаши вода (750 мл);

- 1 настърган корен от джинджифил;

- 1⁄2 чаена лъжичка куркума (2 г);

- 1 глава лук;

- 1 чаена лъжичка мед (7. 5 г).

Начин на подготвяне:

Първо загрейте водата на междинен огън. Добавете куркумата, коренна от джинджифил и нарязания лук. Изчакайте да заври. Когато сместа стартира да ври, изключете котлона и оставете да вари за 5-7 минути. Изсипете сместа в чаша или чаша и подсладете. Много е значимо да пиете този чай два пъти дневно в продължение на 3 дни.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР