Има реален шанс планът за възстановяване да получи Да до

...
Има реален шанс планът за възстановяване да получи Да до
Коментари Харесай

Василев с ключова новина за Плана за възстановяване

Има действителен късмет проектът за възобновяване да получи „ Да ” доникъде на март. Това съобщи вицепремиерът Асен Василев за Нова телевизия. На този декор от опозицията подлагаха на критика държавно управление за новите планове, препоръчани в него.

Правителството към този момент е дало отговор на всички 43 рекомендации за корекции към Плана за възобновяване. Заедно с тях са препоръчани и нови планове. Единият - цех за акумулатори, които да се създават у нас.

„ Има построени над 20 в света такива завода, тъй че не знам до каква степен е  случка. По-скоро сме във вълната на основна последваща технология. България има всички прерогативи да стане главен състезател и е добре да ги използваме ”, сподели министърът на финансите Асен Василев.

Според опозицията – сходно предложение е „ случка ”.

„ Няма да има метро в София, а двуетажни влакова комбинация. За това няма релси даже. Няма да има нищо като обезщетения за енергетика. Щяло да има геотермални източници,  акумулатори, 6 000 мегаватчаса и ред случки ”, съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

В същото време неналичието на признат бюджет продължава да слага страната в невиждана обстановка, считат от опозицията.

„ При тези финанси, тази разрушена стопанска система и всичко блокирало, сега нафтата отиде на 3 лв.. Затова предложихме до момента в който светът се възстановява да създадем 9 % Данък добавена стойност на горивата и на главните храни ”, предложи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Опозицията да реши какво желае. От една страна желаеха да свием разноските с 6 милиарда и да стане нулев бюджетен недостиг, от друга, желаят да ги разтеглим с два милиарда, на база техните предложенията ”, отговори вицепремиерът Василев.

Борисов дефинира като национално неотговорно изявлението на премиера Кирил Петков, че евролидерите нямат доверие на България за “Шенген ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР