Има различни вариации на традициите за празнуването на Великден по

...
Има различни вариации на традициите за празнуването на Великден по
Коментари Харесай

Гледаме класики и хитове на Дисни на Великден

Има разнообразни вариации на традициите за празнуването на Великден по света, само че без значение дали то се случва по православния или католическия календар, едно е непроменяемо, Великден е време за фамилията. Освен занимателните интензивности по боядисването на яйцата, декорацията у дома и месенето или опитването на домашни козунаци, гледането на филми дружно също е част от времето в почивните празнични дни.

Предложенията на HBO GO за празничните дни:

Лего: Филмът

Популярността на Lego нараства през цялото време и продължава да е мощна и през днешния ден. Чудесно прекарване е да изградиш нещо самичък или с другари и семейство, а по-късно да създадеш история за това, което си направил, употребявайки въображението си. Филмът на режисьорите на „ Облачно с кюфтета “, пресъздава това прекарване посредством историята на Емет, който държи ориста на вселената Лего в своите дребни жълти ръце, тъй като се счита, че е специфичен заради неразбирателство. Първият пълнометражен филм „ Лего “ е необикновено проницателен, цялостен е с поп културни референции, с цел да забавлява възрастните, а също по този начин е занимателен и за децата, тъй че ще е забавен за цялото семейство!

Великден под прикритие

Ерин (Фиона Гюбълман) е маркетинг шеф на „ Шоколади Кавендиш “ и обожава работата си. Продажбите обаче спадат и тя взема решение да влезе във фабриката под прикритие, с цел да разбере каква е повода за това. Представяйки се за Вероника тя се среща с основния шоколатиер Брайън (Брендън Пени), който й споделя по какъв начин автоматизацията убива творчеството в работата им и че това е повода клиентите им да се отдръпват. Ерин се въодушевява от концепциите на Брайън за връщането на обичайни великденски артикули, а създаването им стартира да ги сближава.

Паркът на чудесата

Героинята на тази история е Джун, която е благословена с цветно въображение и благодарение на майка си и доста креативност вдъхва живот на прелестен тематичен парк, ръководен от говорещи животни. Магическото място обаче е застрашено, когато заради тъжно фамилно събитие дребното момиче стартира да подценява мечтания свят, основан от въображението му. За благополучие Джун стига до парка на чудесата, който в действителност съществува надълбоко в гората, с цел да го избави. След тази прелестна, занимателна и страхотна приказка, дребните сигурно ще бъдат още по-развълнувани да рисуват великденски яйца, а по-големите си напомнят, че паркът на чудесата не трябва да се изоставя, даже и откакто сме пораснали.

Уинтър: историята на един делфин

Този сгряващ сърцето филм, в който вземат участие Хари Конник-младши, Морган Фрийман и Ашли Джъд, ни учи на значимостта на постоянството, уважението и любовта към природата. Интровертно и самотно момче, Сойер открива Уинтър, делфин, заловен и ранен в капан за раци. Животът на животното е избавен, само че опашката му би трябвало да бъде ампутирана, тъй че възможностите му за оцеляване са дребни. Момчето не се отхвърля от борбата и убеждава доктор да му сътвори протезна опашка за делфина. Този фамилен филм е основан на същинска история, а основната роля на животните се играе от същинският делфин Уинтър.

Приказки за лека нощ

Може да е мъчно да си представим Адам Сандлър, който е прочут с комедиите си 18+, в фамилна комедия, макар че главно играе детски мъж. Може би пък тъкмо тези функции вършат сполучливо, комедиант елементарно се вмъква в ролята на Скитър, който е изцяло незапознат в гледането на деца, само че се оказва в обстановка да би трябвало да приспи децата на по-голямата си сестра. Приключенията в космоса, дивия запад или в междинните епохи вълшебен се трансформират в действителност... добавени от самите деца в приказката. Така че Скитър в действителност би трябвало да се бори за благополучен завършек на личната си приказка. Към Адам Сандлър се причисляват Кортни Кокс, Гай Пиърс, Тереза Палмър, Ръсел Бранд и Роб Шнайдър и морското свинче-актьор Бъгси.

Феноменалните

Невероятно остроумната анимация на Брад Бърд е кръстоска сред шпионски филм и филм за супергерой. Фантастичната четворка среща Джеймс Бонд в този анимационен шедьовър, който е фамилен филм във всеки смисъл на думата: сюжетът се концентрира върху необикновено семейство, което избавя света и чиито завършения ще зарадват всички на възраст сред 0 и 100 години. След като гледате кино лентата може да възникне трогателен диалог, за това кой каква суперсила би имал, тъй като, във кино лентата, суперсилите отразяват личността на героите в стадия от живота им, в който се намират. Таткото има голяма мощ и може да направи всичко за околните си, майката може да поддържа фамилията със силата на гъвкавостта, тийнейджърката, избира да бъде невидима, брат й е неудържимо бърз, а най-малкия член на фамилията отразява безграничния капацитет и бързо развиване на бебетата.

Омагьосана

Прекрасната Ейми Адамс играе основната роля в този филм за сърдечна анимационна принцеса, която се озовава в действителността в модерна Америка, или по-точно в Ню Йорк. Филмът се забавлява с  ирационалните детайли на жанра, като в същото време се възползват от тях. Резултатът е доста песни в стила на Дисни и щипка наслада, подправена с малко подигравка, които вършат кино лентата пресен и прелестен за гледане. Двамата красиви принцове, които се състезават за вниманието на принцеса Жизел са Патрик Демпси от доктор Шепърд „ Анатомията на Грей “ и Джеймс Марсдън, Теди от „ Западен свят “, а прелестната Сюзън Сарандън е на висота в ролята на злата кралица.

Херкулес

Остроумен разговор и текстове, закачливи мелодии, прелестни поддържащи герои, всички способстват за поотупването от прахта на гръко-римския мит и го преобличат в Дисни приказка. Хадес желае да завземе трона на Олимп и ще го грабне, в случай че Херкулес не се намеси. Но с цел да направи това, той първо би трябвало да осъзнае благодарение на своя ментор Фил, че силата и логиката не са задоволителни, с цел да стане същински воин и има потребност да отвори сърцето си.

Дъмбо, ремастерирана анимация от 1941 и Дъмбо, игрален филм от 2019

Както класическата анимация от Дисни от 1941 година, по този начин и игралната акомодация на Тим Бъртън, описват историята на дребния Дъмбо с големите уши. Една история за това по какъв начин можем да превърнем минусите си в преимущества, в случай че упорстваме и в случай че имаме най-малко един добър другар, който има вяра в нас. В новата версия на прелестния анимационен филм Тим Бъртън и сценаристът Ерън Крюгер (Братя Грим) повдигат значими тематики като отбраната на животните и силата на елементарните хора, когато сплотяват напъните си. Визуално зашеметяващият игрален филм включва прелестно-реалистичен компютърен слон и блестящи артисти като Колин Фарел, Дани ДеВито, Майкъл Кийтън и Ева Грийн.

Аладин, анимация от 1992 и игрален филм Аладин, игрален филм от 2019

Както и при Дъмбо, както анимацията, по този начин и игралният филм за Аладин са налични в HBO GO. Зарядът от истинската Дисни анимация от 1992 се придвижва в игралната версия на Гай Ричи от предходната година. Филмът остава правилен на духа на оригинала като включва всички обичани песни с прибавя и нови. Оттам нататък разликите с анимацията са основни, изключително в избора на позициите на основните герои. Обитателят на синята лампа е изигран от Уил Смит, Аладин е леко отстъпчив, до момента в който принцеса Жасмин, изиграна от Наоми Скот, е много по-волева и еманципирана. Посланието на история обаче е едно и също и то е, че същността е зад повърхността.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР