Има причина незабавно да се чувствате по-оживени след първата чаша

...
Има причина незабавно да се чувствате по-оживени след първата чаша
Коментари Харесай

Пийте кафе против камъни в жлъчката

Има причина неотложно да се чувствате по-оживени след първата чаша утринно кафе. За това можете да благодарите на кофеина, естествена съставна част, съдържаща се в кафените зърна. Кофеинът има подтикващ резултат, който оказва помощ да се увеличи будността, концентрацията и енергийните равнища.

Тези стимулиращи организма процеси, протичащи се в организма след приема на ободряващата напитка, са свързани с краткосрочното повишение на равнището на обмяна на веществата директно след консумирането на кафето. Освен това кофеинът, съдържащ се в две чаши кафе, може да изгори 50 непотребни калории за час.

Кафето не просто се отразява добре на фигурата и настроението. То съдържа антиоксиданти, които изрично имат позитивен резултат върху вашето здраве.

Научни изследвания потвърждават, че постоянните потребители на ободряващата напитка е по-малко евентуално да страдат от камъни в жлъчния мехур, заболяването на Паркинсон, чернодробни заболявания и диабет вид 2.

Изводите от многочислени изследвания потвърждават, че кафето има благоприятен резултат върху целия организъм, изключително върху сърцето. Скорошни проучвания, извършени в Съединени американски щати, открили, че постоянната консумация на кафе понижава риска от удар и други заболявания на сърдечно-съдовата система при непушачите.

 Кафе

Все още учените не са изцяло уверени каква е тъкмо връзката сред кафето и здравето на сърцето. Все отново те са безапелационни за благотворния резултат, който поражда след две или три чаши кафе дневно.

Поради обстоятелството, че кафето е стимулант, би трябвало да го консумирате с мярка. Експертите предлагат да не надвишавате повече от 300 мг кофеин дневно. Това се равнява почти на три дребни чаши еспресо за деня.

Внимавайте с всички добавени екстракти. Избирайте обезмаслено мляко, с цел да поддържате положителни равнища на холестерол и избягвайте да добавяте захар, с цел да намалите равнището на признатите калории.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР