Има ползи за сърцетоЕдно от най-важните неща за вашето здраве

...
Има ползи за сърцетоЕдно от най-важните неща за вашето здраве
Коментари Харесай

5 причини да спим повече

Има изгоди за сърцето

Едно от най-важните неща за вашето здраве е положителният сън наред с вярното хранене и постоянните тренировки.

Нуждите от сън варират при всеки човек, множеството възрастни се нуждаят от 7 до 9 часа сън на нощ.

Лишаването от сън може да изложи на риск вашето здраве и сигурност, заради което е от значително значение да давате приоритет на това.

Причини, заради които би трябвало да спите повече уточни.

1. Сънят усъвършенства концентрацията и продуктивността

Сънят е значим за разнообразни аспекти на мозъчната функционалност. Когнитивните качества, концентрацията, продуктивността и продуктивността са негативно повлияни от недоспиването.

Доказано е, че положителният сън усъвършенства уменията за решение на проблеми и усъвършенства паметта както при деца, по този начин и при възрастни.

2. Помага за поддържане на фигурата и при намаляване

Проучванията, свързани със сън с дълготрайност по-малко от 7 часа, сочат по-голям риск от наддаване на тегло и по-висок показател на телесна маса.

Анализ от 2020 година открива, че възрастните, които спят по-малко от 7 часа на нощ, имат голям 41% нараснал риск от развиване на затлъстяване. Хората, които са недоспали, имат по-голям вкус и са склонни да ядат повече калории. За да компенсирате неналичието на сила, лишаването от сън може да ви накара да жадувате за храни с по-високо наличие на захар и мазнини.

Недоспиването ще отнеме и от мотивацията ви да отидете да потрениране във фитнеса. Приоритизирането на съня ще докара до поддръжане на здравословно телесно тегло.

3. Ползи за сърцето ви

Ниското качество и дълготрайност на съня може да усили риска от развиване на сърдечно заболяване. Проучванията сочат, че сънят по-малко от 7 часа дневно води до 13% нараснал риск от гибел от сърдечни болести.

Краткият сън се отразява негативно и на проблем с високо кръвно налягане, изключително при тези с обструктивна сънна апнея. Прекаленото спане – над 9 часа, също демонстрира неприятно въздействие върху кръвното налягане.

4. Недоспиването въздейства на страстите и обществените взаимоотношения

Некачественият сън понижава способността ви да регулирате страстите и да поддържате връзка с близките. Умората не ни разрешава да направляваме страстите си и може да повлияе на способността да реагираме на хумора и да демонстрираме съпричастност.

Даването на приоритет на съня може да бъде основен метод да подобрите връзките си с другите хора и да ви помогне да станете по-социални.

5. Недоспиването усилва риска от меланхолия

Лошото качество на съня и късата му дълготрайност са тясно свързани с психологичното здраве.

Проучване измежду 2672 участници е открило, че хората с тревога и меланхолия са по-склонни да оповестяват за по-лоши резултати от съня, в сравнение с тези без тревога и меланхолия.

Ако имате проблеми със съня и забележите, че психологичното ви здраве се е влошило, значимо е да говорите с вашия медицински експерт.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР