Има по-голяма вероятност поддръжниците на Брекзит да живеят в райони,

...
Има по-голяма вероятност поддръжниците на Брекзит да живеят в райони,
Коментари Харесай

Поддръжниците на Брекзит е по-вероятно да останат без работа заради роботите

Има по-голяма възможност поддръжниците на Брекзит да живеят в регион и, които са най-заплашени от икономическото влияние на автоматизацията . Това разкрива изследване за въздействието на роботите и изкуствения разсъдък на работното място, представено от " Гардиън ".

Институт за бъдещето на работата (IFW) отбелязва, че карта с регионите на Англия, които евентуално ще бъдат наранени от автоматизацията съответствува с картата с английските гласоподаватели , дали своят вот за Брекзит.

До 15 милиона служащи са застрашени да изгубят работата си поради автоматизацията през идващото десетилетие, съгласно поредност от отчети, които се опиват да показват мащаба на въздействието на новите технологии на работното място.

През 2015 година Банката на Англия пресметна, че до 15 милиона работни места ще би трябвало да се приспособяват или ще бъдат затворени поради автоматизацията. Консултантската компания PwC е открила, че 10 милиона или 30% от работните места на Острова са под евентуална опасност при пробив в областта на изкуствения разсъдък. В някои браншове половината работни места могат да бъдат затворени.

IFW, който е съфинансиран от някогашния лейбъристки народен представител Том Уотсън отбелязва, че нова група, наричана " незабележимите новобранци ", е ръководена от засиленото възприятие на неустановеност, обвързвано с автоматизацията. Пояснява се, че те имат несигурна работа или ниско качество работни позиции , а също по този начин може да работят в хранилища или в производството. Те е доста по-вероятно да са дали своят вот за Брекзит спрямо други групи. В тази група влизат британци на възраст над 65 година, дами и тези, които са бели и са родени на Острова.

Град Бостън в графство Линкълншир и Мансфийлд в Нотингамшир са отпред на листата с места, където се чака да навлезе автоматизацията. В листата също влизат Харлоу в Есекс и Грейт Ярмут в Норфолк. Те са също измежду регионите, където множеството са дали своят вот за Брекзит.

В Бостън има 54-58% късмет работните места да бъдат автоматизирани . В квартали на Лондон е най-малка вероятността работните места да бъдат автоматизирани и са измежду тези, които е най-вероятно да гласоподават за оставане в Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР