Има пълно съгласие, че трябва да се подготви енергийна стратегия

...
Има пълно съгласие, че трябва да се подготви енергийна стратегия
Коментари Харесай

Денков след среща с работодателите: Ще подготвим енергийна стратегия на страната (ВИДЕО)

„ Има цялостно единодушие, че би трябвало да се приготви енергийна тактика на страната през идващите няколко месеца “, заяви министър председателят Николай Денков след среща с представители на работодателските организации в Министерски съвет.

Според премиера главната рецензия от страна на работодателските организации е, че връзката на държавното управление във връзка с работодателите и на евентуалните вложители би могла да бъде доста по-добра.

„ Тази енергийна тактика би трябвало да е основана на моделирането на развиването на енергийната система, което успяхме да създадем през месеците юни, юли и август. Това, което сътрудниците предложиха, и то е доста потребно, е, че тази енергийна тактика може да се добави и с една индустриална тактика, защото най-големият консуматор на електрическа енергия са огромните индустриални предприятия ”, сподели Денков.

Според Денков за служащите, които се усещат застрашени, може да има още по-добри благоприятни условия. „ Говорихме по какъв начин да бъдат поканени най-хубавите национални и международни вложители в тези три района ”, сподели министър председателят.

„ Разговорите протекоха в градивен дух. Заключенията на вчерашното съглашение в огромната си част са допустими. Трябва да се положат старания за обществения разговор, повече бистрота и предвидимост при формулиране на проектите. Да не се затваряме единствено в енергийния бранш, а да гледаме цялата стопанска система и в по-далечна вероятност ”, сподели Цветан Симеонов, БТПП.

В диалозите участваха представители на Асоциацията на индустриалния капитал, Българска стопанска камара, Българската търговско-промишлена палата и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

По време на срещата бяха разисквани главните ограничения, планувани в териториалните проекти за обективен преход.

trud.bg
Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР