Има определени региони на Земята, където хората живеят много по-дълго

...
Има определени региони на Земята, където хората живеят много по-дълго
Коментари Харесай

Дълголетниците по цял свят ядат тези храни

Има избрани райони на Земята, където хората живеят доста по-дълго от останалото население. Любопитното е, че една от отличителните характерности на тези области е диетата на жителите. Ето и какво ядат дълголетниците по целия свят.

Сладки картофи

Сладките картофи съставляват 70 % от главната диета на хората в Окинава, където междинната дълготрайност на живота е към 90 години. Те са отличен източник на каротеноиди, калий и витамини от група В и са доста по-хранителни от елементарните картофи. Жителите в това обитаемо място похапват също по този начин ориз, само че той е доста по-малко от количеството на сладките картофи.

Ядки

 Ядки

Лома Линда, Съединени американски щати, е едно от местата, където има централизация на дълголетници. Характерно за локалните е, че се придържат към вегетарианска диета. Тяхната растителна храна се състои извънредно от ядки. Освен че са цялостни с протеини, ядките са също отличен източник на растителни мазнини и други хранителни субстанции, като всеки вид ядки има своя неповторима формула от минерали и витамини. Само две шепи от всевъзможни ядки по ваш избор дневно ще ви оказват помощ да живеете по-дълъг и здравословен живот.

Зехтин

Не е загадка, че зехтинът е съществена част от средиземноморската кухня, само че също по този начин би трябвало да се означи, че обичайните италиански и гръцки предписания от Сардиния и Икария (островът на дълголетните и половите атлети) рядко употребяват маслото за пържене. Вместо това зехтинът обичайно се комбинира в салати и се яде с самун. Продължителността на живота в Икария, където зехтинът е съществена съставна част, е над 90 години. Ето за какво той се смята за една от храните за дългоденствие.

Овен и ечемик

 Ечемик

Други съществени храни за дългоденствие на вегетарианците от Лома Линда. Известно е, че тези елементарни, само че ефикасни храни, съдържащо доста съществени фибри, които обезпечават оптимално храносмилане и предизвикват здрав чревен микробиом.

Червено вино

Алкохолът има неприятна страна и това не е загадка за никого. Но основното при използването на алено вино е сдържаност. Една чаша от напитката вечер няма да ви навреди. Всъщност аленото вино участва в диетата на дълголетници от целия свят, като отново споделяме, че те си знаят мярката и не прекаляват.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР