Има опасност през есента да се стигне до недостиг на

...
Има опасност през есента да се стигне до недостиг на
Коментари Харесай

Големите бензиностанции заплашиха с недостиг на горива в страната

Има заплаха през есента да се стигне до дефицит на горива в страната, предизвести юристът на Българската петролна и газова асоциация Светослав Бенчев.

Причината е, че те няма да могат да изпълнят новите условия за видеонаблюдение в данъчните хранилища до 13 септември, когато изтича срокът. Според закона освен това състояние те би трябвало да затворят складовете, което може да докара до проблеми с продажбите на бензин и дизел по бензиностанциите, изясни Бенчев.

„ Без данъчни хранилища на територията на страната не може да бъде осъществявана търговия, защото данъчен склад е както производителят, по този начин и всеки склад, който прави импорт на горива на територията на страната. Ако бензиностанцията не може да зареди от данъчен склад, тя не може да зареди от на никое място другаде на територията на страната на процедура “, сподели той пред националното радио.

Светослав Бенчев добави, че те биха се справили, в случай че срокът за слагане на видеонаблюдение се удължи от 3 на 6 месеца.

Според новите условия Камерите би трябвало да записват всички влизащи и излизащи транспортни средства от складовете. Освен това те би трябвало да разпознават номерата на камионите и да засичат придвижване. Тази информация ще бъде изпращана към Агенция Митници.

Изискването да се вкара непрекъснато наблюдаване, до което достъп има Агенция "Митници ", бе признато от държавното управление при започване на септември 2019 година Мотивът за него беше битка с контрабандата, само че бизнесът възрази, че по този начин може да излезе нескрито комерсиална загадка.

Новите периоди за монтиране на видеонаблюдението засягат и акцизните хранилища за алкохол и цигари. И от алкохолния отрасъл желаят пролонгация. Според производители новите условия ще обиден над 300 предприятия, които са напълно в белия бранш и които би трябвало да се снабдят с тези уреди от 2-3 вносители., а общият размер на вложенията е над 50 млн. лв..
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР