Има няколко задължителни неща, които трябва да се спазват, при

...
Има няколко задължителни неща, които трябва да се спазват, при
Коментари Харесай

Как да си сварим великденските яйца?

Има няколко наложителни неща, които би трябвало да се съблюдават, при варенето на яйцата за Великден.

Първо е належащо да се избере подобаващ съд за варене. Огромните тенджери не са целесъобразни, тъй като там яйцата при варене елементарно могат да се удрят едно в друго и надлежно да се напукат.

Ето за какво, според от броя на яйцата, подбирайте съдове, в които те ще бъдат оптимално прилепнали едно от друго. Ако фамилията ви е огромно и се постанова да сварите доста яйца едновременно, авансово сложете продуктите в мрежичка или друга железна кошница, това ще ги защищити от ударите при високата температура на водата.

Вариант за предотвратяване от напукване е слагане на забрадка на дъното на съда.

Добри резултати дава практиката да се добави щипка сол във водата. Тя също защищава от напукване. За по-лесно обелване на към този момент сварените яйца можете да добавите и лъжичка оцет.

 Великденски Яйца

Температурата на варене също е от голяма важност. След като водата кипне, котлона би трябвало да се превключи на по-ниска степен. Най-хубаво яйцата се сваряват на спокоен огън.

Друго главно предписание е в никакъв случай да не слагате яйцата във врящата вода, незабавно откакто сте ги извадили от хладилника. Това съвсем постоянно подсигурява нежелано напукване. Ето за какво преди варене е належащо да ги оставите на стайна температура за десетина минути.

След сваряването ги поставете под студена течаща вода за 1-2 минути, до момента в който изстинат.

Минути

Здравите и вкусни великденски яйца изискват нито повече нито по-малко 8 минути. Продължителното варене под висока температура скапва вкусовите качества на яйцата, белтъкът става жилест.

Не забравяйте да почистите добре яйцата преди да ги сварите. Най-лесно това става, като ги сложите за няколко минути в хладка вода, след което всяко едно се забърсва деликатно с забрадка.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР