Има някои дългогодишни митове в туристическата индустрия относно най-добрия ден

...
Има някои дългогодишни митове в туристическата индустрия относно най-добрия ден
Коментари Харесай

Денят от седмицата, в който самолетните билети са най-скъпи

Има някои дългогодишни легенди в туристическата промишленост по отношение на най-хубавия ден за търсене на предложения за полети, само че се знае малко за дните, в които полетите са по-скъпи.

 обобщава данните от Гугъл Flights и изследването на Expedia, с цел да потвърди дали в действителност има " по-лоши " дни за закупуване на билети от други. 

Най-добър ден за закупуване на самолетни билети: неделя

Expedia проучва данни за милиони полети и самолетни билети и откри, че резервирането на полет в неделя може да ви спести до 15% от цената на самолетния ви билет. Данните демонстрират, че резервацията в неделя по отношение на петък води до 5% по-евтини самолетни билети за вътрешни полети и икономисва цели 15% при интернационалните полети.

И до момента в който чакате на точния ден за добра договорка, може би е по-добре да потърсите маршрута си в Гугъл Flights, Kayak, Hopper или друга туристическа услуга и да зададете предизвестие за следене на цените за тези дати. Това подсигурява, че ще получите известие, в случай че цената се увеличи или падне.

Важно е да отбележим, че няма гаранции, че ще получите по-ниска цена при резервация на полет в неделя спрямо всеки различен ден от седмицата. Цените на самолетните билети са доста гъвкави и могат да се трансформират на всеки час. Най-сигурният метод да намерите най-ниската цена е да започнете да търсите от рано, с цел да откриете най-хубавата договорка, без значение от деня от седмицата.

Не купувайте билети в петък

Докато по-евтини полети могат да бъдат открити в края на уикенда, пазаруването на билет в петък може да ви коства повече. В реалност може да платите сред 5% и 15% повече, според от полета, в случай че купите билет в този ден от седмицата.

Причините за това са, че в петък всекидневно се купуват полети в последния миг -  за пътешестване за идния уикенд.

Не е за подценяване и фактът, че пътуващите по работа получават резервации за полети за идната седмица, обичайно в петък.

Това нарастване на търсенето може да е повода за по-високите цени на самолетните билети в този съответен ден.
 Евтини самолетни билети: Приключи ли в действителност ерата на полетите от 10 евро?
Евтини самолетни билети: Приключи ли в действителност ерата на полетите от 10 евро?

Как би се отразил " налог керосин " на самолетния ни билет?

Още способи да спестите от самолетни билети

Летете в сряда . Според изследването на Expedia, избирането на полет в сряда може да ви спести до 15% при вътрешни пътувания и до 10% при интернационалните полети.

Резервирайте най-малко един месец по-рано (вътрешни полети) . Ако резервирате полет в границите на страната, резервирайте най-малко един месец по-рано, с цел да спестите от самолетни билети. Според изследването идеалният миг за запазване на вътрешни полети е от 28 до 35 дни по-рано. А резервацията сред 3 месеца и 6 месеца авансово в действителност ще ви коства повече.

Резервирайте най-малко шест месеца по-рано (международни полети) . За разлика от вътрешните полети интернационалните изискват ранна резервация. Тези, които резервират билета към шест месеца по-рано, могат да спестят към 10% спрямо тези, които резервират в границите на два месеца преди заминаването си.

Пътуване по време на " непиковите " дати . Резервирането на лятна почивка в Дисни или зимно бягство в Хавай обезпечено ще ви коства повече. Ако можете да пътувате по време на " непиковия " сезон до вашата дестинация, можете да спестите от самолетни билети. Някои самолетни компании даже са определили дати с предложения за пътувания до избрани дестинации в непикови интервали.

Бъдете гъвкави с вашите дати . Ако можете да бъдете гъвкави с датите на пътуването си, може да съумеете да спестите доста от самолетни билети. Гугъл Flights ви разрешава да видите календар на самолетните билети, в който можете бързо да забележите, че заминаването няколко дни по-рано или идването няколко дни по-късно може да ви спести огромна сума пари. Ако сте гъвкави, ще имате най-хубавия късмет за по-евтини самолетни билети.

Използвайте предизвестие за пътешестване . Приложения като Гугъл Flights, Expedia, Hopper и Kayak ви разрешават да получавате вести за полетите за вашите дати и дестинации, което ви разрешава да проследявате цените на самолетните билети за вашето пътешестване. 
 Пътуване в бизнес класа: Как да получите безвъзмезден билет с точки или благи?
Пътуване в бизнес класа: Как да получите безвъзмезден билет с точки или благи?

Кой са самолетните компании с най-хубави места за първокласно пътешестване?

Използвайте точки и благи. Ако желаете да избегнете по-голямата част от разноските за самолетни билети, обмислете потреблението на благи на самолетна компания или точки от кредитна карта, с цел да резервирате полет. Много кредитни карти оферират великодушни бонуси за регистрация, които могат да ви донесат десетки хиляди мили или точки, които в следствие могат да се употребяват за запазване на полети. Това може да понижи разноските ви за самолетни билети фрапантно, само че би трябвало да знаете по какъв начин работят точките, с цел да получите най-хубавата цена.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР