Има много страни, в които предсрочните избори или въобще изборите

...
Има много страни, в които предсрочните избори или въобще изборите
Коментари Харесай

Йотова към Петков: Превръщате се в Орешарски! Унизително е! Депутатите не са ви бройки

Има доста страни, в които предварителните избори или изобщо изборите са решение, за жалост не сме в обстановка да си го позволим.

Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова през днешния ден пред публицисти по отношение на проблемите в ръководещата коалиция.

Вчера водачът на партия „Има подобен народ“ (ИТН) Слави Трифонов във видеообръщение съобщи, че партията му ще се отдръпна от ръководството и ще изтегли министрите си от кабинета.

Вицепрезидентът сподели, че нови предварителни избори няма да бъдат казус, само че има доста стъпки които да бъдат извървени, преди да се стигне до това. Всичко е в ръцете на министър-председателя, той е на ход, съобщи тя.

Йотова акцентира, че министър председателят би трябвало да извърви няколко стъпки. Трябва да е задоволително безапелационен в възможна нова формула на кабинета, в случай че се стигне до оставките на министрите от Има Такъв Народ и те фактически излязат от обединението, разяснява тя. „ На второ място би трябвало да се отбрани актуализацията.

Това се прави единствено със мощни причини, със мощни аргументи, с добре обосновани оферти. Оттук нататък ще се опита и опцията за плаващи болшинства “, добави тя.

По мотив недостигащите за болшинство депутати в Народното събрание, Йотова съобщи, че е огромен съперник на това народните представители да станат „бройки“.

„Всеки един от тях идва със личните си позиции, с предложенията в полза на българските жители и защитавайки избрани политически възгледи. Така че да ги преместваме като килограми и грамчета, коства ми се задоволително обидно и унизително“, сподели тя.

Ако всякога броим кой ще ни поддържа, ние към този момент преживяхме една такава рецесия по времето на държавното управление на Орешарски, не считам, че е в полза на България, сподели още вицепрезидентът.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР