Има много стари фотографии, обхващащи най-различни теми – от лични

...
Има много стари фотографии, обхващащи най-различни теми – от лични
Коментари Харесай

Как е възможно? Снимки от миналото, за които и до днес няма обяснение

Има доста остарели фотографии, обхващащи най-различни тематики – от персонални до публични, от събития до ежедневни, само че малко са тези, които са толкоз мистериозни и тайнствени, че към момента да не са получили ясно пояснение. Нека разгледаме няколко от тези мистични фотоси, които към момента крият неразбираеми секрети и са станали обект на публичен интерес.

Призракът на Фреди Джексън

Фреди Джексън, монтьор в Кралските военновъздушни сили, не бил прочут, до момента в който през 1919 година не бил погубен от витло на аероплан, до момента в който ремонтира мотор. Истинската му популярност идва, откакто на фотография, направена в деня на погребението му или два дни след него, се вижда Фреди Джексън като част от ескадрилата на сър Виктор Годард.

Никой от екипа му не го забелязал по време на фотографията, а членовете на ескадрилата били шокирани, когато видяли облика му на фотоса след обработка. Всички участници удостоверили, че това е Фреди Джаксън, а след излизането на фотографията това породило доста истории.

Едно от най-фрапиращите изказвания било, че Фреди Джаксън не е знаел за гибелта си и по тази причина се е появил на фотографията с екипа си. Тази мистериозна история към момента повдига доста въпроси и теории, свързани с паранормалното и живота след гибелта.

Космонавтът от Солуей Фърт

 Космонавтът от Солуей Фърт

На 23 май 1964 година по време на фамилен излет в Къмбрия, Англия, локалният фотограф и историк Джим Темпълтън, който е и пожарникар по специалност, прави поразяваща фотография. Той прави няколко фотоси на щерка си, която театралничи посред зелено поле.

Джим Темпълтън твърди, че по време на фотосесията не е забелязал никой зад момичето. Въпреки това, едвам откакто показал фрагментите, той видял тайнствен космонавт, който бил зад главата й.

След като била необятно публикувана от актуалните вестници и медии, фотографията провокирала огромен интерес измежду обществеността, изключително измежду уфолозите. Всички специалисти, анализирали фотографията, стигнали до единомислещо мнение – това е същинска история, а фотографията демонстрира същински космонавт.

Аномалия на Балтийско море

През последните години човечеството реализира впечатляващ прогрес, като измежду достиженията му изключително място заема откриването на нови места във Вселената. Телескопът Джеймс Уеб беше един от последните триумфи в тази област.

Въпреки това, задълбочавайки се в проучването на космоса, ние губим от взор смисъла на нашата планета. По-малко от 10 % от нашите океани са изследвани и единствено дребна част от крайбрежните води са проучени в елементи благодарение на модерна сонарна технология.

Аномалията на Балтийско море е една от мистериите, които към момента остават неразгадани. През юни 2011 година сонар, изработен от шведа Питър Линдберг, зафиксирал необикновена специфичност на морското дъно, която по-късно била открита от екип водолази. Този обект с изкуствен генезис провокира стихия от спекулации, в това число опцията за принадлежността му към потънало НЛО. Загадката на тази особеност остава неразгадана до момента.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР