Има много причини за получаване на спазми в стомаха и

...
Има много причини за получаване на спазми в стомаха и
Коментари Харесай

Диета при спазми в стомаха

Има доста аргументи за приемане на конвулсии в стомаха и те могат индиректно или директно да повлияят на вашето тяло. Възможно е те да произтичат от храносмилателните органи, аортата ви, вашият апендикс, бъбреците, слезката или да бъдат подбудени от някои инфекции. Много значимо е да определите първоизточника на спазмите и тогава да прибегнете към деяние.

Силата на болката не значи безусловно сериозен проблем, доста мъчителните конвулсии могат да бъдат породени просто от съществуването на газове в стомаха, които минават през храносмилателната система безвредно, на фона на другите живото застрашаващи положения, като да вземем за пример рак на дебелото черво.

Преди да предприемете каквато и да е била диета установете източникът на спазмите. Да в действителност, диетата би ви била много потребна, в случай че имате подобен проблем, само че за това е доста значимо да знаете с какво си имате работа. Най-малкото, което можете да извършите е да се обадите на вашия доктор и да поискате съвет.

При проблеми от такова естество е добре да избягвате претоварването на храносмилателната система, като намалите приема на храните, който ще провокират спомагателна тежест в стомаха. Няма да си навредите, в случай че не приемате никаква храна за няколко часа. Избягвайте също кофеина, алкохола и газираните питиета, пийте вода (поне 3 литра на ден) и прясно изцедени сокове.

Избягвайте също и твърдата храна, тя се преработва по-бавно от стомаха и може в допълнение да утежни ситуацията. След като се върнете към естествения си режим на хранене, започнете с ориз, ябълково пюре, банани и елементарни бисквити. Не яжте също кисели храни, домати, зеле и прекомерно мазни ястия.

Друг съвет, който можем да ви дадем е да ограничите лактозата. Газовете, спазмите и диарията, доста постоянно се възбуждат още веднъж даже и от една чаша мляко. Добре е да увеличите приема на трици и фибри, тъй като те са много потребни за стомаха и храносмилането и се предлагат при съвсем всички сходни случаи.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР