Има много логични и здравословни причини да ядем и изберем

...
Има много логични и здравословни причини да ядем и изберем
Коментари Харесай

Как да заменим любимите си храни с вегетариански?

Има доста разумни и здравословни аргументи да ядем и изберем вегетарианска храна, само че има и доста еволюционни аргументи, заради които ние хората жадуваме за месо. И въпреки всичко съществуват доста креативен и вкусни способи да притаим непоколебимия си апетит за месо и да получаваме протеините, от които тялото ни се нуждае, без в действителност да ядем месо.

За тези, които неотдавна са се обърнали към вегетарианството или са били вегетарианци за известно време и се радват на нови готварски хрумвания, тук е мястото, където ще ви дадем няколко вкусни и лесни за подготвяне заместители на месо, които ще оказват помощ да замените обичаните си храни с вегетариански.

Джакфрут

 Джакфрут - вегански храни

Този необикновен и относително чужд плод от Индия е с високо наличие на протеин, калий и витамин B, което го прави безапелационен двойник и заместител на месото и дава същите значими хранителни субстанции за организма. Може да се откри в някои по-големи супермаркети и азиатски магазини. Може да се употребява недопечен, готвен, пържен или както ви харесва.

Плодът е отлично допълнение към салати и десерти. Джакфрут е именуван още индийско хлебно дърво и съставлява голям плод, който пораства на дърво, а размерите му могат да доближат до 34 кг и размер на човешка глава. Джакфрут е богат на калий, фосфор, желязо и калции, на витамин А и С.

Леща

 Леща - вегански храни

Тя е част от семейство Бобови, което включва и фасула и грах.

Бобовите растения постоянно имитират месо в техните равнища на протеини и текстура.

Тази налична храна е по-специално чудесна за ястия с леща, които нормално се подготвят с мляно месо, и е с извънредно ниско наличие на мазнини, само че с високо наличие на фибри, желязо и протеини. Използвайте лещата за изработка на бургери от леща, яхнии и ястия.

Мариновани гъби

 Мариновани гъби вместо месо

Гъбите имат месоподобна текстура при готвене и са зеленчуци, които може да се мариноват. При мариноване сполучливо получават прелестен умами усет, когато се сложат в соев сос и оризов оцет.

Те са цялостни с витамин D, фибри, калий, а богатото им наличие на минерала селен, който рядко се среща в плодовете и зеленчуците, е от значително значение за здравословна функционалност на черния дроб.

Шийтаке гъбите са известни със своята месеста текстура, доближаваща се до тази на месото.

Ядки

 Орехи

Ядките са универсална храна и могат да се прибавят във всяко ядене, салата или десерт. Съдържат протеини и здравословни мазнини, които да създадат вегетарианското ядене пълноценно и хранително.

Кашу, бадеми и орехи са ядки, които най-лесно се намират и използват от вегетарианците.

Бадемите имат доста протеини, а също по този начин са богати на фибри, витамин Е и желязо. Кашуто е добър източник на есенциални минерали като цинк, калий, манган и желязо, а орехите са оценени като най-здравословните ядки заради благосъстоянието си на на омега-3 мастни киселини, протеини, фибри, антиоксиданти, витамини и минерали.

Ядките могат да бъдат сурогат на млякото, сиренето и месото.

Пушени подправки

 Пушен пипер

Много от хората, които са се отдали на вегетарианството, заменят опушения усет на месото с разнообразни подправки.

Добавянето на пушена сол и пушен червен пипер към разнообразни ястия ще придаде този по този начин апетитен мирис на опушения бекон или салам.

Тези подправки елементарно към този момент се намират и в нашите магазини и сполучливо се употребяват от доста хора.

Не пропускайте да почерпите вксуно ентусиазъм измежду нашите оферти за:

- вегетарианска диета;

- вегетариански гювечета;

- вегетариански спагети.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР