Има логика да се заложи на втория мандат, защото не

...
Има логика да се заложи на втория мандат, защото не
Коментари Харесай

Радан Кънев: Плановете на президента са да управлява поне до март месец

" Има логичност да се заложи на втория мандат, тъй като не виждаме сега президентът Румен Радев да играе градивна роля. Дори виждаме, че във връзка с позиционирането на войната в Украйна, във връзка с основно решение - като това за Eврозоната, президентът е избрал да съставлява едно много лимитирано малцинство от българските жители. Т.е. излиза от конституционната си роля. Рискът за четвърти път Радев да даде третия мандат на Българска социалистическа партия не е дребен, а мандат в Българска социалистическа партия значи съвсем несъмнено нови избори. Българска социалистическа партия не би трябвало да бъде фактор в идващото ръководство на България на никаква цена. Така че да се разчита на Румен Радев да играе градивна роля с третия мандат, е най-малкото пресилено сега. По всичко проличава, че неговите проекти са да ръководи най-малко до март месец, а може би и по-нататък. Здравата политическа логичност е да се търси решение с втория мандат. Ако е несполучлив, това не значи да се откажем, а да се водят договаряния, тъй че третият мандат да бъде връчен на политическа мощ, която може да го осъществя ".

Това мнение изложи пред БНР Радан Кънев, евродепутат от " Демократична България " /ЕНП, и посочи, че водачът на ГЕРБ, Бойко Борисов, вижда втори късмет в отиването на третия мандат в партията на Стефан Янев:

" Втори късмет, след първия мандат, да опита да образува държавно управление, в което ГЕРБ да господства политически, което не е допустимо с втория мандат ".

По думите на Кънев малко неща са по-опасни от т. нар държавно управление за зимата или за 6 месеца, тъй като за подобен интервал от време сериозна политика и сериозна законодателна активност не могат да се прокарат:

" Създаването на такова държавно управление ще е удължена предизборна акция, в която взаимните старания за торпилиране на държавното управление ще бъдат употребявани като мотив в идните избори. Разговорът за 6-месечно държавно управление е рискова мимикрия на конструктивност и казано напряко - неистина към жителите ".

Кънев акцентира, че няма по какъв начин предварителни избори през зимата да са положителен сюжет, а има доста опасности да стане по-зле.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР