Има ли странични ефекти ваксината Pfizer, добила огромна популарност през

...
Има ли странични ефекти ваксината Pfizer, добила огромна популарност през
Коментари Харесай

Pfizer действала като след тежък запой

Има ли странични резултати имунизацията Pfizer, добила голяма популарност през последните дни като вяра б борбата с пандемията.

Някои отговори са забавни.

В рамките на досегашните изследвания самостоятелната контролна група, наречена " Data Monitoring Commitee ", не е открила " никакви съществени опасения, свързани със сигурността " Но това още не е гаранция при всички хора.

Когато имунизацията се прави посредством мускулна инжекция, може да се стигне до местни реакции на инжектираното място. А имунната реакция, т.е. построяването на клетките, образуващи антитела, може да е съпроводена от висока температура, тресчица, мускулни болки или главоболие.

Някои от участниците в тестванията на тази ваксина разкриха пред CNN страничните резултати, които те са забелязали. Всички участници са получили две дози, без да знаят дали са получили самата ваксина или плацебо. Сред най-честите странични резултати са тресчица, главоболие и общи болки в тялото, които някои съпоставиха даже с тежък махмурлук след нощен запой, съобщи Дарик.

Един от интервюираните от CNN описа, с втората доза е усетил някои " нежелани реакции " в тялото си като настинка или болки в ставите, макар че признава, че не се е тормозил в нито един миг за положението си.

Кари, 45-годишна американка, също изпитала нежелани реакции, въпреки и от първата доза. В нейния случай става дума за настинка, главоболие и общ дискомфорт, като при заболяване от грип. Ситуацията се ускорява с втората доза, само че тя прецизира, че не е било " нищо кой знае какво ".

44-годишният Глен Дешилдс от Тексас съпоставя страничните резултати на имунизацията Pfizer със " мощен махмурлук " като след нощен запой. Доброволецът има вяра, че е получил същинската ваксина, а не плацебо.

Междувременно Moderna заяви, че е завършила с натрупването на данни за първи разбор на своята ваксина против Covid-19 и чака да има данни за ефикасността на имунизацията до края на месеца, се споделя в изказване на компанията в сряда.

Moderna организира клинично изпитване с 30 000 участници, като половината получават имунизацията, а половината получават плацебо, което физиологичен разтвор, който не прави нищо.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР