Има ли противоположни мнения в управляващата коалиция по отношение на

...
Има ли противоположни мнения в управляващата коалиция по отношение на
Коментари Харесай

Неясноти при управляващите за зеления сертификат

Има ли противоположни отзиви в ръководещата коалиция във връзка с зеления документ, изключително по тематиката за въвеждането му за достъп в постройката на Народното събрание? В ръководещата коалиция отхвърлят разнобой, само че в това време споделят разнообразни визии за това по какъв начин и депутатите, и хората отвън Народното събрание би трябвало да се подчиняват на разпоредбите за ръководство на пандемичната конюнктура в България.

Няма пропукване в обединението поради предлагането за въвеждане на зелен документ в Народното събрание, защото този въпрос не е част от съдружното съглашение, съобщи пред Българска национална телевизия заместник-председателят на парламентарната група на " ИТН " Виктория Василева (на фотографията горе).

От партията ще внесат в председателския съвет на Народното събрание предлагането за въвеждане на зелен документ в Народното събрание да мине първо на разискване в отрасловите комисии и едвам по-късно да бъде разисквано в пленарната зала.

Василева разяснява още, че зеления документ не е най-приоритетната тематика за " ИТН ". От групировката смятат за съществени цели в сегашния миг протичащото се в енергетиката и обществената политика.

Парламентарната група на " Продължаваме промяната " ще поддържа въвеждането на зелен документ в Народното събрание, както и всички ограничения за преодоляване на пандемията, препоръчани от изпълнителната власт, съобщи от своя страна ръководителят на комисията по опазване на здравето в Народното събрание Антон Тонев.

Той добави, че от партията са срещу въвеждането на локдаун като мярка за понижаване на разпространяването на ковид, само че обсегът на зеления документ би трябвало са се разшири.

По думите му ръководещите са подготвени да посрещнат новата вълна и да работят в посока понижаване на отрицателните резултати от нея.

Според Тонев е нужна аргументирана акция за изгодите от имунизацията, фокусирана върху обстоятелството, че имунизациите защищават от тежко боледуване.

Той добави, че съдружните сътрудници към този момент работят по промени в бранша на опазването на здравето.

За зеления документ в Народното събрание Христо Гаджев от ГЕРБ съобщи, че позицията на партията е единна - каквото важи за българските жители, би трябвало да важи и за народните представители.

" За страдание и този план за решение, препоръчан от " Демократична България " също основава опция за преимущество и един тип богоизибране на хората, които работят сега, тъй като предлага тестванията на хората, които не са имунизирани, да се заплащат от данъкоплатеца ", акцентира той.

Гаджев съобщи, че ГЕРБ ще предложат отпадането на тези текстове и всеки народен представител, който не желае да се имунизира, да си заплаща самичък тестванията.

Очаквано, напълно друго мнение за документа имат от партия " Възраждане ". От парламентарната група на " Възраждане " одобряват предлагането за въвеждане на зелен документ в Народното събрание като ограничаване, ориентирано персонално към тях, заяви депутатката им Искра Михайлова.

Тя подсети, че от партията са изрично срещу зеления документ като цяло и по тази причина провеждат и митинг на 12 януари.

От " Възраждане " ще упорстват за основаването на специфична парламентарна комисия, която да разиска противоепидемичните ограничения. Така, съгласно Михайлова, ще може да се проучва цялата информация по тематиката.

Михайлова добави още, че не познава мъжа, който беше арестуван с граната на светлинното шоу за Нова година в София и не знае дали е техен симпатизант. Според нея сходно държание демонстрира следствията в обществото от неприятното ръководство на пандемията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР