Има ли по-нелепа дузпа? Това се питат всички футболни привърженици

...
Има ли по-нелепа дузпа? Това се питат всички футболни привърженици
Коментари Харесай

Дузпата за "Манчестър Сити" - Стърлинг фаулиран от... тревата

Има ли по-нелепа дузпа? Това се питат всички футболни последователи след мача сред " Манчестър Сити " и " Шахтьор " Донецк!

Реферът на срещата от четвъртия кръг на Шампионската лига, която приключи с победа на " жителите " с 6:0 - Виктор Касай, направи явна неточност, откакто даде правото на спечелилите да изпълнят дузпа, а липсваше освен нарушаване, а и прикосновение сред двама играчи.

В 24-ата минута, при резултат 1:0 за " Сити ", Рахим Стърлинг навлезе в наказателното поле на гостите. По петите му тичаше бранителят на гостите Микола Матвиенко. Английският национал в действителност падна на тревата, само че ясно се видя, че играчът на " Шахтьор " няма нищо общо с препъването. Всъщност Стърлинг бе фаулиран от... тревата на терена.

Не по този начин мислеше Виктор Касай, който изрично уточни бялата точка, а секунди по-късно Габриел Жезус означи втори гол за " жителите ".

След мача грешката на Касай бе коментирана от самия Стърлинг.

" Исках да засека топката. Не знам какво се случи. Не усетих контакт. Извинявам се на рефера ", съобщи англичанинът.

Мениджърът на " Сити " Хосеп Гуардиола пък бе надалеч по-критичен към отсъждането на Касай.

" Веднага се видя, че няма дузпа. Можехме да кажем на рефера, само че и против нас са свирени такива дузпи. Голът си е гол. Отдавна споделих, че би трябвало да има кой да оказва помощ на съдиите. Всички желаеме те да не бъркат, да се показват добре. Играта през днешния ден е по-бърза, а футболистите демонстрират много разнородни качества ", разяснява Гуардиола.

Отсъдената дузпа пък още веднъж повдигна въпроса за въвеждане на видеоповторенията в европейските клубни шампионати. Системата VAR ще бъде употребена от идващия сезон.
Официално: VAR в Шампионската лига от сезон 2019/2020 Системата ще стартира да се употребява от август 2019 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР