Има ли опасност Старият град в Несебър да бъде изваден

...
Има ли опасност Старият град в Несебър да бъде изваден
Коментари Харесай

Страшна драма в Несебър. ЮНЕСКО идва на пожар

Има ли заплаха Старият град в Несебър да бъде изваден от листата на ЮНЕСКО за отбрана на международното културно завещание? Новият министър на културата Найден Тодоров счита, че няма такава заплаха, защото предшественикът му проф. Велислав Минеков се е занимавал доста интензивно с този въпрос.

„ Вече има работа по проект за запазване и развиване на Несебър. Предстои посещаване в България на зам.-генералния шеф на ЮНЕСКО и това ще бъде една от обсъжданите тематики “, изясни Тодоров.
-->
„ За мен с изключение на административната и техническата работа има още нещо, което би трябвало да се направи, а точно осведомителна акция за хората в Несебър, които с дейностите си могат да допринесат това да не се случи “, на мнение е той.

" Доколкото съм осведомен, има позволени нарушавания и след това са били отстранени ", добави служебният министър на културата.

Предстои среща сред Найден Тодоров и служебния финансов министър, на която да се стартира решаването на финансовите проблеми в областта на културата.

„ Сериозен е казусът с недофинансирането на бранша. Решение има и една от аргументите да се съглася да седна на този парещ стол е опитът ми дружно да намерим това решение. Аз към този момент имам своите хрумвания по какъв начин това може да се случи и считам, че тези два-три месеца ще стигнат “, сподели Тодоров.

Като друга причина да поеме поста той уточни това, че е краткотрайно.

„ През последните години имам ужасно доста искания какво се прави и какво не в министерството. За мен това е опит да схвана за какво не се случва каквото би трябвало и дали мога да допринеса с нещо това да се промени “, сподели Найден Тодоров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР