Има ли нещо по-вкусно и топящи се в устата от

...
Има ли нещо по-вкусно и топящи се в устата от
Коментари Харесай

Пресни картофки - вкусни, крехки и апетитни

Има ли нещо по-вкусно и топящи се в устата от преди малко приготвени пресни картофки? В младите картофи се съдържа огромно количество витамин С, а от другите витамини по-силно показани са В1, РР, К и други За сметка на това целулозата е едвам 0.5%. В младите и пресни картофи токсичните химикали са по-малко спрямо равнищата в старите, защото те просто не се обработват с такива.
Пилешки бутчета с маслини
Необходими артикули: 500 г пресни картофи, 140 г зелени маслини без костилка, 2 огромни пилешки бутчета, 7 скилидки чесън, необелени, 1 лимон, 3 с.л. зехтин, 4-5 дафинови листа, черен пипер, едра хималайска сол

Начин на подготвяне: В подобаваща тава за печене сипете зехтина и прибавете измитите картофи, маслините, нарязания лимон, чесъна и дафиновите листа. Овкусете с черен пипер и сол и разбъркайте добре, с цел да могат да се овкусят картофите.Сложете пилешките бутчета и печете в авансово загрята фурна на 200 градуса до подготвеност. От време на време може да поливате месото със сосовете, които са се отделили в тавата.
Печени с подправки по кипърски
Необходими артикули: 1 кг пресни картофи, 150 г масло, 50 г галета, сол, черен пипер, розмарин, магданоз

Начин на подготвяне: Обелете и нарежете на полумесеци картофите. Поръсете ги с подправките на усет. Оваляйте добре в галетата. Разтопете маслото и го излейте в тава за печене. В него печете картофите на 200 градуса за 1 час.
По френска рецепта
Необходими артикули: 1,5 кг пресни картофи, 400 г бекон, може и пушен, 2 моркова, връзка свеж лук, връзка свеж чесън, масло, сол, черен пипер, розмарин, 100 мл бяло вино

Начин на подготвяне: Нарежете бекона на дребни части и го задушете с лука, чесъна и морковите, само че без да добавяте лой. След като месото добие златиста коричка се изсипва в тавичка за печене и се прибавят нарязаните картофки.Овкусете с черен пипер, сол, свеж розмарин и към 80 г масло. Добавете малко вода и бяло вино и печете до подготвеност.
Печени с бира в плик
Необходими артикули: 1 кг. пресни картофи, 1/2 връзка копър, 3 с.л. зехтин, 3 ч.л. горчица, 2 ч.л. мед, 50 мл. светла бира, 1 ч.л. мащерка, щипка риган и босилек, сол, 2 бр. пликове за печене

Начин на подготвяне: Загрейте фурната на 200 градуса. Измийте и нарежете картофите на кубчета и прибавете няколко щипки сол. Измийте и нарежете копъра на ситно.В дребна купичка смесете нарязания копър, зехтина, горчицата, меда, подправките и разбъркайте. Добавете бирата и още веднъж разбъркайте деликатно. Вземете половината картофи и ги поставете в плик за печене, като внимавате да не го скъсате. Изсипете половината от дресинга, хванете горния завършек на плика и завъртете плика, тъй че всички картофи да бъдат овкусени. Направете същото и с останалата част от картофите във втори плик.След това деликатно затворете плика, като се преди този момент изкарате въздуха, само че въпреки всичко оставете малко. Затворете и поставете в тава.Печете към 30-40 мин. според от фурната. След към 20-30 мин. пликовете ще се надуят. Извадете тавата и с нож направете дребни сечения от горната страна. Ако употребявате дребна фурна следете пликовете да не се надуят доста и да допрян реотаните.Печете картофите в 2 плика, защото по този начин ще станат по-бързо, а и всички картофи ще могат да попият от дресинга.Внимавайте когато отваряте пликовете, защото излиза доста гореща пара от тях.Можете да сложите хартия за печене в тавата, с цел да избегнете загаряния, в случай че инцидентно някой от пликовете протече.
Лесна салата с копър
Необходими артикули: 500 г пресни картофи, нарязани на едро, 1/4 чаша майонеза, 2 супени лъжици ябълков оцет, 2 стръка свеж копър, нарязан, сол и черен пипер на усет, 1/2 краставица - обелена и нарязана на ситно, 4 стръка свеж лук, нарязан

Начин на подготвяне: Поставете картофите в огромна тенджера. Покрийте с подсолена вода. Оставете да заври на мощен огън, след което намалете на междинна температура. Оставете да покъкри под похлупак за към 12 минути или до момента в който картофите омекнат.Изхвърлете водата и оставете картофите да изсъхнат.Смесете майонезата, оцета, копъра, солта и черния пипер. Разбъркайте. Добавете краставицата и лука.Овкусете картофите с дресинга като деликатно разбърквате, с цел да не извършите картофите на каша. Покрийте и съхранявайте в ледник най-малко 2 часа преди сервиране.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР