Има ли начин да заместим захарта и то здравословно? ДА!

...
Има ли начин да заместим захарта и то здравословно? ДА!
Коментари Харесай

10 здравословни заместители на захарта

Има ли метод да заместим захарта и то здравословно? ДА! За това ето 10 здравословни заместители на захарта.

1. Канела. Проучванията демонстрират, че единствено 1/2 чаена лъжичка канела дневно може да намали LDL холестерол. Също по този начин, канелата може да има въздействие като регулатор на кръвната захар, което я прави изключително потребни за хора с диабет вид 2. В някои изследвания, канелата демонстрира изумителни качества при прекъсването на устойчиви гъбични инфекции. В изследване, оповестено от откриватели на американското министерство на земеделието в Мериленд, канелата понижава разпространяването на раковите кафези при левкемия и лимфом.

2. Стевия. Стевията е сладка, в действителност без никакви калории билка, която пораства по натурален път в Южна Америка, където локалните поданици са я употребявали в продължение на стотици години. Тя може да бъдат закупена под формата на гранули, като сурогат на захарта (много наподобява на известните изкуствени подсладители) или под формата на течност. Консумирането на стевията се употребява в международен мащаб. Тя е била употребена от 1970 година насам в Япония и се е трансформирала в един от най-популярните подсладители там.

3. Мед. За разлика от захарта, в меда се съдържат доста витамини и минерали, който са потребни за човешкия организъм. Пчелите са добавили специфичен ензим на нектара, който разделя захарозата на глюкоза и фруктоза - два елементарни захари за телата ни, който могат да се всмукват непосредствено. Следователно, меда има по-здравословен гликемичен показател.

4. Малц. Малцът е характерен сурогат на захарта и доста постоянно тези два продукта взаимно се заменят, даже и при производството на бира. Въпреки, че малцовата захар е доста по-малко сладка от бялата захар, тя е един неин здравословен сурогат.

5. Сироп от агаве. Вкусът на агаве е съпоставим с този на меда, въпреки и да не са идентични. Но за хората които не харесват мед, това се оказва един много добър избор. Той постоянно се употребява като вегетариански сурогат на меда. Сиропът от агаве също по този начин е бил отбелязван като здравословен натурален подсладител, който не въздейства на равнищата на кръвната захар.

 Кленов Сироп

6. Кленов сироп. Кленовият сироп е едно от многото чудеса на света. Това е вискозна течност с присъщ сладостен усет, която съдържа повече минерали и по-малко калории от меда.

7. Палмов сироп. Палмовият сироп е тип сладостен сироп, извлечен от сока на няколко разновидности на палмови дървета. Той е един от здравословните заместители на захарта, който съдържа доста потребни субстанции.

8. Оризов сироп. Оризовият сироп е натурален подсладител, който се прави от сварен ориз, подложен на ферментация при която нишестето в ориза се трансформира в захари.

9. Кокосова захар. Кокосовата захар е направена от сока на кокосовите цветя. Тя може да е под формата ма мека паста, сухи блокчета или под гранулирана форма. За нея може да се означи, че тя има невисок гликемичен показател и е доста подобаваща за хора с диабет.

10. Фурми. Захарта получена от фурмите минава през минимална термична обработка и за това тя се смята за по-здравословна и естествена от захарта, получена от захарно цвекло и захарната тръстика. Тя може да се употребява, като сурогат в редица предписания, които не изискват разтапяне на захарта.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР