Има храни, които спират действието на някой лекарства. Ето и

...
Има храни, които спират действието на някой лекарства. Ето и
Коментари Харесай

Внимание! Не смесвайте тези храни и лекарства

Има храни, които стопират действието на някой медикаменти. Ето и най-несъвместимите комбинации, с които би трябвало доста да внимаваме!

1. Банани и хапчета за кръвно

Богатите на калий банани /в това число са и портокалите и зеленолистните зеленчуци/ стопират действието на медикаменти за кръвно налягане /като Картоприл/. Това е по този начин, тъй като комбинацията сред тях повишава равнището на калий в организма прекомерно доста и може да провокира аритмия и сърцетуптене.

2. Лекарства срещу кашлица и цитрусови плодове

 Цитруси

Цитрусовите плодове могат неприятно да си взаимодействат с тези лекарства. Забавя се разтварянето им в организма и може да провокира унесеност.

3. Алкохол и обезболяващи

На всички ни е ясно, че не би трябвало да се употребява алкохол, до момента в който се пият медикаменти. Но е значимо да се означи, че приемът по едно и също време на двете може да докара до съществени вреди на черния дроб. Може да се появи унесеност и замаяност.

4. Кафе и медикаменти за астма, белодробна болест и продължителен бронхит

Лекарства като Бронходилататори са за облекчение на болки в мускулите и пречистване на дихателните пътища. Комбинацията им с кафе /кофеин/ може да докара до раздразнителност и сърцетуптене. Освен това приемът на кофеин понижава изгодата от медикаментите.

5. Мляко и антибиотици

Ако ще консумирате мляко, до момента в който пиете антибиотици, се предлага да е най-малко един час преди и откакто пиете хапчетата.

6. Грейпфрут и медикаменти за намаление на кръвното

 Мляко

Последната непрепоръчителна композиция, която ще споменем, е сред грейпфрут и медикаменти за намаление на кръвното налягане. Грейпфрутът стопира разграждането на тези лекарства и може да докара до мускулни болки.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР