Има хора, които работят усърдно, просто защото са съвестни, други

...
Има хора, които работят усърдно, просто защото са съвестни, други
Коментари Харесай

5 доказателства, че си работохолик

Има хора, които работят старателно, просто тъй като са съзнателни, други градят кариера, трети се натягат на шефа.

Има обаче хора, при които работата заема по-голямата част от живота им. Това са същинските работохолици. Разбери дали не си измежду тях:

Нямаш проблем с изключителните часове на работа

Не постоянно една задача може да се свърши в границите на осем часов работен ден и пет-дневна работна седмица. Ти обаче нямаш никакъв проблем с това да работиш колкото се постанова, с цел да приключиш дилемите си сполучливо.

Нямаш време за персонален живот

Рядко мъж съумява да се задържи в живота ти. Рано или късно си потегля, просто тъй като не можеш да му отделиш задоволително време. Не се и замисляш за занимание или друго странично занятие. А приятелите и роднините си виждаш единствено по празници. В останалото време работиш.

Не помниш по кое време последно си взе отпуска

Дори и да помниш, евентуално това е било през лятото на предходната година и то тъй като ти се бяха натрупали прекалено много дни отпуск, а приятелите ти надуха главата, че е време за отмора. Отлагаш почивката си до последно и нямаш самообладание да свърши, с цел да се върнеш на работа.

Проверяваш си пощата през почивните дни

Няма значение дали е вечер, уикенд или най-сетне си във почивка. Неволно отключваш смарт телефона и отваряш мейла си. Четеш всичко, касаещо работата когато и да е на денонощието.

Доброволно се нагърбваш с нови планове

Няма нищо неприятно в това да обичаш работата си и някои планове да са ти по усета. Когато се интересуваш от нещо, влагаш доста и продуктът на финала е съвършен. Но когато вдигаш ръка за всеки нов план, може би би трябвало да се замислиш дали си коства.

На 5ти юли означаваме Световния ден на работохолика. Съветваме те тази година да го отпразнуваш с малко повече отмора ;)

И още за удоволствието от работата:

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР