Има хора, които боледуват веднъж на няколко години, а други

...
Има хора, които боледуват веднъж на няколко години, а други
Коментари Харесай

Ето кои хора са по-податливи на вируси

Има хора, които боледуват един път на няколко години, а други съвсем всеки сезон. Имунната система на човек се въздейства от най-различни фактори, някои от които можем да направляваме и да се грижим постоянно да имаме заздравен имунитет. Ето кои са хората, които са по-податливи на вируси:
1. Възрастните хора – организмът на един възрастен човек няма нищо общо с този на младите. Той е доста по-податлив на всевъзможни вируси, по тази причина и когато сме заболели, първо би трябвало да мислим по какъв начин да предпазим най-възрастните към нас. Освен това при тях има доста съпътстващи болести, развити с годините, които могат да дадат затруднения даже и при най-обикновен вирус.
 Урокът на COVID-19: Ако не ценим природата, ни чакат още беди Урокът на COVID-19: Ако не ценим природата, ни чакат още беди
След Covid-19 както бизнеса, по този начин и определените длъжностни лица ще би трябвало да се засилват, с цел да се оправят с толкоз доста провокират...
2. Хората, които не спортуват – спортът в действителност е здраве! Един организъм, който постоянно спортува, е доста по-издръжлив и кален от организъм, който не е спортувал от години. Затова в никакъв случай не трябва да позволяваме да вършим огромни паузи и постоянно би трябвало да имаме най-малко 2 дни в седмицата, в които да се раздвижим, да поспортуваме и да поддържаме тонус.
3. Мъжете – става известно, че мъжете са доста по-податливи на вируси от дамите. Женската имунна система е по-издръжлива, а главната причина за това е естрогенът. Този хормон подтиква имунната система и я прави по-ефективна в битката с вирусите. От друга страна се счита, че тестостеронът потиска имунната система.
4. Пушачите – няма да се изненадате, в случай че ви кажем, че има още един минус на това да пушиш. Пушачите са по-податливи на вирусни инфекции, тъй като белите им дробове въпреки всичко в някаква степен са повредени от пушенето. Както знаем, постоянно вирусите удрят тъкмо там.
5. Хората, които не се хранят здравословно – бързата храна, пакетираните произведения и всички нездравословни вкусотии, които одобряваме единствено затормозяват организма ни и не му дават нужните витамини. Важно е да се ядат сезонни плодове и зеленчуци, месо, млечни артикули и въобще всичко, което не е в пакет или поръчано по телефона. Така организмът ускорява своя имунитет, който съответно може да отговори на офанзивата на някой сезонен вирус да вземем за пример.
 Ето за какво не трябва да пропущаме закуската рано заран Ето за какво не трябва да пропущаме закуската рано заран
Изследване на американски учени потвърждава, че прескачането на утринното похапване усилва повече от два пъти риска от атеросклероза -...

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР