Има хипотеза, че малки количества от вируса създават имунитет, обясни

...
Има хипотеза, че малки количества от вируса създават имунитет, обясни
Коментари Харесай

Ето как получаваме ваксина без да знаем

Има догадка, че дребни количества от вируса основават имунитет, изясни топ имунолог Те могат да попаднат в организма през маската без да основат заплаха от заразяване, сподели доцент Велизар Шиваров
„ От доста време има догадка, че хората, при които вирусът минава бариерата на маската и те са експозирани на дребни количества вирус, в действителност получават жива ваксина в ниски дози и може да отключи имунен отговор. Тези дребни количества не основават заплаха от заразяване с вируса ”. Това изясни имунологът доцент Велизар Шиваров в ефира на „ Неделята на NOVA ”. Тази доктрина датирала отпреди имунизациите и откриването на имунизацията.Той изясни, че световното разпространяване на вируса демонстрира, че няма специфичност на популацията, която да пази от него.

„ В нашата територия, доколкото знам, се спонсорират няколко огромни плана, които да изследват генетичните особености и предразположеността на българската популация към вирусите. Със сигурност мога да кажа, че на процедура няма човек, които да разпознае вируса като непознат ”, изясни имунологът. Доц. Шиваров е на мнение, че другите модели на страните са поради ресурсите и политическите решения. Той счита, че прекосяването към по-сериозни ограничения е безсмислено, в случай че има огромна опозиция.

„ По-добре да се съблюдават по-леки ограничения, само че в по-голяма степен, в сравнение с да се постановат по-тежки ограничения, които ще причинят по-голяма опозиция и противопоставяне ”, счита имунологът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР