Има хиляди продукти, в които се съдържа ГМО. Но обозначение

...
Има хиляди продукти, в които се съдържа ГМО. Но обозначение
Коментари Харесай

Франкенфууд или най-честите мутанти в чинията ни

Има хиляди артикули, в които се съдържа ГМО. Но означение за това няма. Наскоро екологични организации оповестиха най-популярните храни, напълно генно обработени.

Това са канола (рапица) масло, лецитина, соевото масло, памучното масло, соеви сос, царевичното масло и нишесте, царевичния сироп и соевия белтък. Те са потвърдено нездравословни за човешкото здраве. Но те не са единствените.

Един от аналозите на питателните артикули е соята. Използва се за възстановяване на локални и млечни артикули. Или най-малко по този начин настояват производителите.

 Изкуствени зеленчуци

С прибавянето на соя действително се пести от натуралните съставни елементи мляко и месо, които чисто и просто се заменят с ГМО добавката соев протеин. Той се съдържа на всички места – във всички типове колбаси, шунки, луканки, наденици, кренвирши и други

Чрез прибавяне на соевия заместител се реализира поевтиняване на производството за сметка на натуралния съставен елемент. Но това вреди съществено на консуматорите. Изследване, извършено през 50-те години, потвърждава съществуването не субстанции в соята, влияещи пагубно върху щитовидната жлеза.

 ГМО Домати

Честата приложимост на соя, която е неизбежна при пазаруването и използването на ГМО артикули може да докара до хроничната некадърност да се усвояват аминокиселини, което води до спомагателни нарушавания в човешкия организъм.

До 30 гр. соя дневно водят до развиването на гуша и други болести, споделят японските откриватели. Медици от Корнелския университет пък откриват, че деца, приемали огромни количества соево мляко, развиват диабет.

 Соеви артикули

Западната преса кръсти храните мутанти " Франкенфууд ", по прилика с митичното страшилище Франкенщайн.

Производството на генно модифицирани храни е целесъобразно от учените, които споделят, че ще спасят планетата от апетит. Едно от най-интересните им (и плашещи) достижения е царевица, която е устойчива на сушата.

За да го реализиран, е изолиран ген от скорпион, който е вкаран в кочана. Доматите, които ядем през зимата пък, са получени от вкараната в тях ДНК на сьомга, която е студоустойчива.

Проблема с тези кръстоски е, че се вършат сред три царства - това на животните, на растенията, а в последна сметка и на хората. Древните мъдреци са споделили човек е това, с което се храни.

Я казусът е в това, че тялото ни още е на еволюционно равнище, а конфликтът на предишното и бъдещето води до аномалии, като затлъстяване, алергии, даже смъртни случаи.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР