Има фрапантни разлики както в първокласни и второкласни, така и

...
Има фрапантни разлики както в първокласни и второкласни, така и
Коментари Харесай

Асен Василев разнищи фрапантни нарушения в строителството

Има фрапантни разлики както в първокласни и второкласни, по този начин и в третокласни пътища. Всичко е било нагласено по този начин, че да бъдат обслужени избрани ползи, съобщи финансовият министър Асен Василев на конференция, предаде БГНЕС.

Проектирането на голям брой пътища е планувано след възлагане на процедура за осъществяване. Няма по какъв начин това да е без цел обслужване на непознати ползи, добави Василев. Като образец за злоупотреби с пари Василев уточни ремонт на пътя Кърджали-Асеновград. ‘‘За ремонт на пътя има стартирана социална поръчка, защото концепцията е планът да бъде финансиран с 28 млн. лв.. Процедурата обаче е прекъсната заради липса на средства. След месец планът отново е плануван, само че на стойност 51 446 000 лв. “, съобщи финансовият министър. Ремонтът на Автомагистрала Тракия съгласно министъра също е в нарушаване. За планиране са планувани 1 млн. лв.. За да се оправдаят тези пари, би трябвало да има 82 проектанти екип, които да работят 62 дни. Едни и същи поправки в разнообразни елементи на България се извършват за трагично разнообразни средства.

Почти 2 милиарда и половина са в скрито строителство. Това сочат изводите в отчета на работната група, която ревизира договорите на АПИ за настоящ ремонт и поддръжка за интервала 2018 година - 2021 година Докладът ще бъде предаден на прокуратурата. Василев посочи, че ще бъде сезирана и ДНСК. Депутатите в националното заседание също ще бъдат известени за изводите. От 3 милиарда и 400 милиона лв. - 1 милиард са настоящ ремонт и поддръжка, 2 милиарда и 462 милиона лв. са скрито строителство, добави Василев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР