Има едно място в света, което дори Хитлер не успява

...
Има едно място в света, което дори Хитлер не успява
Коментари Харесай

Мястото, което дори Хитлер не откри на картата

Има едно място в света, което даже Хитлер не съумява да открие на картата. Република Тува - най-бедната и незаконна област в Русия съгласно рейтингите от 2020 година  Те сочат, че в Тува стават 26,6 закононарушения на хиляда души население, с което злополучната област изпреварва региона на Амур, Бурятия и Забайкалския край. Затова рядко на екскурзиант би му хрумнало да прекара ваканцията си в Тува. Трябва да е или доста самоуверен, или доста вманиачен, или и двете.

Въпреки обстоятелството, че Тува в този момент е част от Русия, няколко азиатски народа, в това число китайците и монголите, претендират, че територията е исторически тях. Влизайки в региона, мъчно можете да повярвате, че сте въпреки всичко на съветска земя. Местните не приказват съветски, градовете нямат европейски тип, всичко е някак застинало в едно далечно време.

Пътуването до републиката се усложнява от обстоятелството, че напредването тук е много проблематично - на практика няма компании за коли чартърен, автостопът може да бъде рисков, а железопътната линия, чието строителство стартира преди 10 години, си остава план, споделя Лента.ру.

Независимо от това, в действителност си коства да посетите Тува - макар всички разлики, локалните поданици са щастливи да се срещнат с туристи, а постоянно срещаните стандарти се разсейват за момент, незабавно щом влезете на територията на републиката. Пейзажите на планините и степите, необикновените обичаи и особената просвета карат пътешественика да не помни за всичко, което е чувал преди.

Запознаване с шамани, среща с Източната Нова година съгласно тувинските традиции, унищожени руски заводи, солен чай, предлаган от номади, и езда на камили предлага Тува. Местните поданици са отдадени на традициите и почитат историята на своя народ. Затова и всеки тувин или тувинка имат национална носия в дрешника си, която съставлява дълга тога с ярки цветове с обвивка от дясната страна и няколко клипси.

Това облекло се назовава " звук " и те го носят основно по празници, да вземем за пример през Нова година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР