Има една пиеса от големия съвременен британски драматург Уилям Никълсън,

...
Има една пиеса от големия съвременен британски драматург Уилям Никълсън,
Коментари Харесай

Царят не е гол, той е обикновен путьо

Има една пиеса от огромния актуален английски драматург Уилям Никълсън, споделя се „ Бягството от Москва “. Ще си разреша за аудиторията от нешки, дъревчета и шивиковчета да кажа две думи за сюжета, тъй като в спортното учебно заведение не се учи, в казармата пък – никак. 33-годишният Джейми се прибира за уикенда при родителите си и схваща, че татко му е решил да напусне майка му поради дащна какичка, която е срещнал във влака.

Мрачна история за другите траектории на участниците в една връзка, отчуждението и слабостта. И въпреки всичко – в пъти по оптимистична и жизнеутвърждаваща от читалищната мръсотия с уродливи артисти и фон от разкопан асфалт, която ни показаха в събота омръзналите си съпрузи Путин и Пригожин. Тяхната версия на „ Бягството от Москва “ остави усет на нискокачествена еднополова драма, в която всички участници се разотиват нудовлетворени, унизени и опозорени след последната завеса.

Оказа се не просто, че царят на поднебесната оркска империя е гол, а че е елементарен путьо. Страхливо джудже, което с обкръжението си от полуръстове си наби камшика с 200, когато усети даже и най-нищожната миризма на дизел и барут. Типично по комунистически Владимир Владимирович избяга от Москва като своя ярък предходник, вожда и учителя на българския народ Гошо Тарабата, който пийнал като свиня се изхлузва с лодка от епицентъра на септемврийско въстание преди тъкмо 100 години.

Псевдодържавата Русия за ден сподели, че в действителност е долнопробна кочина от третия свят, която единствено може да си мечтае да доближи публичното развиване на Судан или Йемен. Черна дупка за здравия разсъдък, където за властта се борят психопати с частни армии, друсани олигарси, изкукуригали някогашни полицаи и конфигурирани евтини политически пионки. За разлика от драмата на Никълсън, съботното „ Бягство от Москва “ е нискокачествена сапунка, в която ботоксови чичковци се афишират взаимно за врагове на народа, след това се прегръщат и си дават прошка. Вероятно ще има и целувка с език.

Ако някой е имал и минимално подозрение, че виждащата се като суперсила Русия е евтина и куха обвивка на разпадаща се, корумпирана, бедна и мафиотска азиатска страна, оня ден би трябвало дефинитивно да се е убедил в този факт. За следващ път видяхме, че оттатък Одеса границата сред страна и проведена незаконна група е окончателно размита.

Международната изолираност показва безспорно тоталното неявяване на идеологически и публичен смисъл зад московските опорки за обичайни християнски полезности. Страната на алкохолиците, самоубийците, проститутките и джебчиите се оказа напълно в ръцете на кръвожадни вождове от африкански вид, впили безпощадните си зъби във врата на клетите си жители с външни тоалетни и трупащи милиарди в задграничните си банкови сметки.

Посттсъветският напредък на Русия при Путин се оказа просто бутафорна фасада, а пътят до Москва лишава няколко часа за всеки по-добре стимулиран и милионер с няколкостотин главореза и мощни джипки. А международният водач и страж на християнството не просто е гол, той е елементарен путьо.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР