Има една молитва, която е с моментално действие. Тя притежава

...
Има една молитва, която е с моментално действие. Тя притежава
Коментари Харесай

Молитва от само две думи, ще ви защити от три пагубни чувства


Има една молитва, която е с мигновено деяние. Тя има такава могъща мощ, че когато към нейна помощ прибягват хора, станали жертва на едно от трите нездравословни усеща (страсти): яд, злоба, надменност, постоянно им оказва помощ.

Гняв

Гневът работи на индивида сходно на алкохола. Разгневеният човек губи разсъдъка си, самоконтрола, способността си трезво да преценя обстановката. Кръвта се подвига в главата му, лицето му се зачервява, кръвното налягане се покачва рисково, което го заплашва със сърдечен удар, инсулт или даже гибел.

Завист

Завистта, сходно на тютюневия пушек, прониква в индивида и последователно, съвсем незабелязано, унищожава мозъка му, сърдечно-съдовата система, нервната система, деликатно подготвяйки жертвата си за мъчителна гибел. „ Завистливият “, споделя Йоан Златоуст, „ вижда своето благополучие в нещастието на другите, а благополучието си – в злополучието на другите “ … само че когато това не се случва, той изпитва ужасни душевни страдания, водещи до тежки медицински последствия.

Горделивост

Горделивостта на отвърналите се от светлината ангели, ги трансформира в ангели на тъмнината. Нещо сходно гордостта прави и с хората, и като опиат обезобразява душата и плътта им. Наркоманите непрекъснато се нуждаят от „ презареждане “ с цел да не се срутен. Така и горделивите постоянно се нуждаят от „ специфични средства “, потвърждавайки своята изключителност и „ святост “. Горделивият получава достъп до тези специфични средства, превъзнасяйки себе си и, когато е допустимо, унижава другите, изпадайки в неврастенични положения, близки до шизофрения.

Няма хапчета за трите упоменати нагоре болести, само че има надеждно и потвърдено лекарство от епохи, молитвата:

„ Господи, помилуй. “

И в случай че почувствате прилив на яд, възприятие на злоба или горделиво отношение към себе си, тогава обуздайте езика си, охладете мозъка си и прочетете на глас или мълчаливо  тази къса, само че избавителна за вас молитва: „ Господи, помилуй “, до момента в който пристрастеностите ви не се охладят.

Ако не извършите това, не се борите с гнева, завистта и горделивостта, то те ще разрушат здравето ви и ще погубят душата ви.

„ Господи, помилуй. “


 

Вероятно неналичието на отговор на вашата молитва е част от по-висшия Божествен проект за вас

 

Някои житейски уроци можете да научите единствено като ги изпитате върху себе си … Не сте си мислили за това, че евентуално заради обстоятелството, че не всичко в живота е…

Цялата публикация

Най-силната молитва на света!

 

Молитвата е откровен диалог с Бога, другарство с Него. Коя молитва е с най-голяма мощ и влияние? Нека разберем. Тайната молитва Този принцип на взаимоотношения с Бог се открива ясно…

Цялата публикация

 

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР