Има алтернатива на газа на Путин. Това заяви на лекция

...
Има алтернатива на газа на Путин. Това заяви на лекция
Коментари Харесай

Помпео възкресява идеята за добив на шистов газ у нас

Има опция на газа на Путин. Това съобщи на лекция в София Майк Помпео, някогашен държавен секретар на Съединени американски щати при президента Доналд Тръмп, представен от " 24 часа ". 

Той бе поканен от КРИБ да е преподавател по тематиката енергетиката и опциите на България да се трансформира в водач в енергийната сигурност в района. Попмео потърси независимостта от съветските доставки в добива на шистов газ. Потребявате 3 милиарда куб. м, а стоите върху 500 милиарда, сподели той. Призова да не се разрешава възбрана за добива му. Фракингът бил доста по-чист метод, в сравнение с добивът на петрол в Русия.

Страната ви е на 500 км от войната в Украйна, напомни Помпео и акцентира, че България може да има значима роля във възобновяване й. Работа на всяка страна е по какъв начин ще се отнася към Русия, сподели някогашният държавен секретар.
По мотив кончината на Михаил Горбачов, Помпео напомни ролята на съветския водач, на Маргарет Тачър, Роналд Рейгън, на папата за реализиране на свободата и нови благоприятни условия.
Президентът Путин не се е трансформирал, работейки с водещи фигури в Европа. През 2005 година той разгласи разпадането на Съюз на съветските социалистически републики като най-голямото злощастие, сподели Помпео. Променило се е неговото пресмятане на риска, сподели някогашният държавен секретар.

Той съобщи, че Тръмп гледал на упоритостите му съществено, а Байдън се е провалил.

Съединени американски щати отменили глобите върху " Северен поток 2 ". Сега няма надеждни доставки на съветски газ в Европа. Затваряме нуклеарни реактори, споделяме " не " на въглищата и се провалихме пред нашите хора, съобщи той.

Съединени американски щати щели да оказват помощ на страната ни с шистовия газ, предложи Помпео и съобщи, че той е трансформирал енергетиката на Съединени американски щати. Можете да се превърнете във значим сътрудник в Централна Европа, която да се освободи от зависимостта от Русия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР