Илюстрация За фрийлансърите Upwork предлага повече проекти, но и по-силна

...
Илюстрация За фрийлансърите Upwork предлага повече проекти, но и по-силна
Коментари Харесай

Фрийланс без граници

Илюстрация
За фрийлансърите Upwork предлага повече планове, само че и по-силна конкуренция.

Увеличаване

За фрийлансърите Upwork предлага повече планове, само че и по-силна конкуренция.

Автор: Web design blog Смаляване
Още по тематиката
Бари Бранд: България е като стартъп, има толкоз сила да се развива

Главният шеф " Иновации " в " Saatchi & Saatchi София " пред " Капитал "
11 авг 2017
EDIT ще промотира дигитализацията на бизнеса в страната

Мрежата за цифрово развиване желае да срещне обичайния бизнес с софтуерните стартъпи
9 авг 2017
Да уловиш комфортния вятър

Продуктовият шеф в Progress Христо Борисов пред " Капитал "
4 авг 2017
Първата онлайн гражданска война

Глобалната онлайн търговия към този момент е в трилиони долари и трансформира бизнес модела на всички магазини и консуматори
4 авг 2017
Няколко равнища по-близо до превъртането на играта

Българският стартъп Coherent Labs работи с някои от най-големите гейминг компании
21 юли 2017
В началото бе betahaus

Александър Михайлов, съосновател и шеф на betahaus София пред " Капитал "
7 юли 2017

Обявите все още са повече от 3 млн.Процесът за наемане на " точния човек " лишава приблизително 3 минути. Това считат създателите на Upwork - онлайн платформата, която среща работодатели и чиновници. През Upwork се разменят услуги на стойност 1 милиарда $ годишно, а обявите все още са повече от 3 млн. В същото време базата на компанията е най-голямата: с 12 млн. експерти и 5 млн. работодатели уеб сайтът покрива необятен набор от IT, дизайн, счетоводни, маркетинг и съвсем всеки различен тип услуги, които могат да се правят отдалечено. Компанията се основава след сливането на две водещи платформи за фрийланс работа - Elance и oDesk през 2015 година Резултатът е модернизиран логаритъм за по-изчерпателен профил на експертите и усъвършенствани функционалности.

Двама гърци и един стартъп

Историята стартира с едно гръцко другарство и доста километри разстояние. Одисеас Цаталос е бизнесмен в Силициевата котловина, когато основава своя трети стартъп и взема решение, че има потребност от тъкмо избран програмист в екипа си, а точно Стратис Карамнлакис. Проблемът: той е на другия завършек на света, в Атина. Двамата вземат решение, че дистанцията не може да застане на пътя на плана, и по този начин основават ефикасна и надеждна платформа за работа от разстояние. Успехът ѝ ги въодушевява да развият концепцията си и през 2005 година се появява oDesk. Сайтът е изцяло интегриран в Upwork от 2015 година

Elance, по-голямата от двете компании в основата на Upwork, е основана през 1999 година в Калифорния. Името е въодушевено от публикация за зората на електронната стопанска система в един брой на Harvard Business Review. Въпреки че уеб сайтът към момента действа на обособен адрес и е единствено отчасти интегриран в Upwork, в даден миг ще бъде изцяло трансфериран в новата версия.

За фрийлансърите, подготвени да покажат международно равнище

Профилът в Upwork съдържа няколко детайла: фотография, няколко параграфа, в които може да визиите уменията и опита си, поле с съответни умения и сумата, която очаквате за 1 час работа. Портфолиото е главният критерии за клиентите, поучават консуматори на платформата. Когато извършите избран план, работодателят може да остави оценка и мнение за услугата, като положителният рейтинг ви изпраща на челна позиция в търсачката на клиента.

Когато профилът ви е приключен, може да търсите из милионите оферти за работа и да кандидатствате за планове. За да работите по предоставен план, ще би трябвало да влезете през приложение на Upwork, което прави скрийншот на вашия екран на неопределени шпации от време. Кадрите се изпращат на клиента, с цел да бъде процесът транспарантен и регистриран, а и с цел да може да претендирате за своето възнаграждение при възможна забележка от работодателя.
" В началото е мъчно да намериш работа, в случай че нямаш рейтинг и опит в системата, защото има голяма конкуренция, само че в случай че не се откажеш и продължиш, всичко се подрежда ", споделя дизайнерът Йълдъз А. пред " Капитал ".

Йълдъз основава профила си през август 2016 година и към този момент има няколко приключени плана с отлична оценка. Сега получава повече запитвания, а постоянно и нови поръчки от предходни клиенти, което ѝ
разрешава да се устоя изцяло с приходите си от Upwork. Основната част от клиентите ѝ са от Съединени американски щати, Западна Европа и Канада. Съветва новите консуматори да не се тревожат, че техни сътрудници от Филипините и Индия слагат доста по-ниски цени - постоянно връзката на британски с тях е по-трудна, а клиентите са склонни да платят повече на фрийлансър с положително равнище на притежаване на езика, добавя тя. Ако работите в екип, може да създадете и профил на организацията си и да кандидатствате по подобен метод.

За работодатели

Липсата на фрагменти е една от главните спънки за бизнеса, изключително в браншове с огромно търсене като IT, уеб дизайн или маркетинг. В Upwork разполагате с голяма база за избор, принадлежности за следене напредъка по плана ви в действително време и гаранция, че няма да платите, преди да сте удостоверили, че работата е свършена по упования метод.
Определя се и способ на заплащане - на час или за приключен план. В първия случай ще получавате фрагменти от протичащото се в компютъра на определения експерт, а в случай че не ви харесва по какъв начин се развива планът, може да сигнализирате за нередности. При отклоняване от вашите условия получавате своите пари назад. В случаите, когато заплащането не е почасово, а работата е по-обемна и продължителна, процесът се разделя на части, а заплащането се реализира при приключен стадий от плана. Може да оставите своето мнение за професионалиста посредством системата за рейтинг и мнение.

Колкото повече, толкоз по-добре

Компанията печели % от заплащането на фрийлансърите, като тази сума варира по отношение на броя и цената на покупко-продажбите с даден клиент. Стъпаловидната комисионна подтиква дълготрайни връзки и отразява по-точно разноските на компанията, показват в свое прессъобщение Upwork. При история от приключени планове с даден клиент до 500 $ 20% от заплащането е за платформата, при сума до 10 хиляди това са 10%, а над тази сума - 5%. Работодателите могат да избера сред такса от 2.75% на план или закрепена - 25 $ на месец, с която се покриват административни разноски по превода.В блога на Upwork може да откриете също настояща информация за трендовете на фрийланс пазара на труда и статистика за най-перспективните умения. За второто тримесечие на 2017 година на първи позиции в класацията са виртуална действителност, обработка на натурален език и иконометрия.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР