Илон Мъск подхрани предположенията, че може да се опита да

...
Илон Мъск подхрани предположенията, че може да се опита да
Коментари Харесай

Възможно е Мъск да успее да купи Туитър на по-ниска цена

Илон Мъск подхрани догатките, че може да се опита да предоговори придобиването на " Туитър ", като съобщи нощес на частна онлайн конференция, че не може да се изключи опцията за договорка на по-ниска цена, заяви Блумбърг.

Веднага по-късно изявление акциите на " Туитър " поевтиняха с 8,2 на 100.

Опасенията, че Мъск може да се откаже да придобие обществената мрежа за в началото оповестените 44 милиарда $ се ускориха, откакто той сложи под подозрение оповестените обществено данни за % на спамовете и подправените профили в неговата услуга. Миналата седмица най-богатият човек в света разгласи, че съглашението за " Туитър " краткотрайно е спряно в очакване на детайлности по изчисленията, съгласно които подправените профили и спамовете в действителност са под 5 % от нейните консуматори, към които може да се насочва реклама в платформата.

В изявлението си на конференцията обаче Мъск показал, че този дял е сред 20 и 25 на 100 и в някои случаи може да доближи даже 90 на 100, а не 5 %, както твърди управлението на обществената мрежа.

Милиардерът, представен от Ройтерс, съобщи през днешния ден, че договорката няма да продължи, до момента в който управлението на " Туитър " не потвърди обществено, че спамовите сметки в мрежата са под 5 %.

Според Комисията за скъпи бумаги и фондови тържища (КЦКФБ) на Съединени американски щати, в случай че Мъск реши да скапе договорката, ще би трябвало да заплати санкция от 1 милиард $. Ако основател на развалянето е " Туитър ", тогава той ще получи компенсацията. Срокът за привършване на договорката е 24 октомври.

Милиардерът, който е притежател на автомобилната компания " Тесла ", съобщи, че един от целите му ще бъде да отстрани спамовете (автоматизирани рекламни сайтове) от платформата, както и желанието си да анулира замразяването на профила на някогашния американски президент Доналд Тръмп и да понижи модерацията на платформата.

Мъск изиска да бъдат направени проби по инцидентно определени консуматори на " Туитър ", с цел да се разпознават роботите, като уточни, че до момента не е видял нито един разбор, показващ, че спамовете са под 5 % от базата консуматори.

В момента " Туитър " не изисква потребителите да се записват с същинските си имена и категорично позволява автоматизирани или пародийни профили, както и псевдоними. Забранено е обаче узурпирането на идентичност и разпространяването на спамове, а при лъжливи или манипулиращи послания са планувани санкции за сметките.

Според в. " Ню Йорк пост ", представен от ТАСС, е допустимо Мъск да възнамерява да продаде свои акции от компанията " Спейс Екс " (SpaceX) за вероятно финансиране на договорката за придобиване на " Туитър ".

Връзката на Илон Мъск с Китай като максимален акционер в производителя на електрически автомобили " Тесла " може да усложни още повече офертата му за придобиване на " Туитър ", отбелязва Асошиейтед прес. Други компании, които желаят да имат достъп до Китай, отстъпват на натиска да следват позициите на Пекин за Тайван и по други въпроси. Но " Туитър " е блокиран за множеството китайски консуматори, сходно на останалите международни обществени мрежи, тъй че китайските управляващи нямат инструмент за въздействие над компанията, макар че ръководещата комунистическа партия я употребява за разпространяване на агитация в чужбина.

Амбициите на " Тесла " в Китай могат да дадат на Пекин подобен инструмент за напън върху " Туитър " да заглушава гласовете на деятели за човешки права и други критици на управляващите, или да смекчи разпоредбите си за агитация, в случай че придобиването на обществената мрежа от Мъск за 44 милиарда $ продължи, акцентират специалисти. Китайски консуматори са купили половината от колите на " Тесла ", продадени предходната година. Най-натовареното дружество на автомобилната компания и нейният основен експортен хъб са в Шанхай.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР