Илон Мъск отново е най-богатият човек в света. Той върна

...
Илон Мъск отново е най-богатият човек в света. Той върна
Коментари Харесай

Илон Мъск отново е най-богатият човек в света

Илон Мъск още веднъж е най-богатият човек в света. Той върна купата си, като измести измествайки шефа на колоса за първокласни артикули LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) Бернар Арно от първото място, оповестява БиБиСи.

Нетното положение на Мъск е повишено с 55,3 милиарда $ от януари до 192 милиарда $ след повишаване на цената на неговата компания за електрически коли Tesla. Състоянието на Бернар Арно пък е намаляло с 24,5 милиарда $ до 187 милиарда $ съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg.

На трета и четвърта позиция в листата на най-богатите хора в света се подреждат създателят на Амазон Джеф Безос и основателя на Майкрософт Бил Гейтс, надлежно със положения от 146 и 126 милиарда $.

74-годишният Арно изпревари Илон Мъск в листата на богатите през декември, когато акциите на LVMH скочиха, до момента в който търсенето на първокласни артикули се увеличи. В същото време акциите на Tesla паднаха внезапно на фона на опасенията, че  ще се отрази на управлението му.

Акциите на Tesla обаче се покачиха с съвсем 92% от началото на тази година .  тази седмица, с цел да разиска Tesla, също провокира неспокойствие, до момента в който автомобилната компания се възползва от повишаването на интереса към изкуствения разсъдък.

В същото време LVMH, която има марки, в това число Louis Vuitton и Christian Dior, потегли на заден ход. След като доближиха рекорден връх през предишния април, акциите му паднаха внезапно и от началото на годината са надолу с 16%.
 Илон Мъск - детрониран като най-богатия човек в света
Илон Мъск - детрониран като най-богатия човек в света

За малко купата му бе отнета от Бернар Арно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР