Илияна Йотова беше гост на представянето на книгата Бележити жени

...
Илияна Йотова беше гост на представянето на книгата Бележити жени
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: Българските жени остават невидими в светлината на историята, която самите те пишат

Илияна Йотова беше посетител на представянето на книгата „ Бележити дами на/за България “

„ Българските дами остават невидими в светлината на историята, само че точно те пишат българската история. Малко знаем за тях. “ Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя беше посетител на представянето на книгата на Катя Зографова „ Бележити дами на/за България “. Авторката благодари за високата чест, оказана й от вицепрезидента да почете премиерата.

„ Книгата е доста повече от енциклопедичен роман, тъй като портретът на една персона се преплита с плеяда други знакови персони. Страница след страница пред нас се откриват най-важни познания за минали години през погледа и живота на невероятни, забавни и мощни дами – от именитата Кера Тамара от далечния 14 век до безконечния и изтънчен гений на Петя Дубарова от 20 век. Жени, вградили вечно облиците и душите си в българската летопис “, уточни Йотова и посочи, че разказът за техния живот е роман за душевността на българския народ.

„ Във всяка една от героините можем да намерим нещо от себе си. Когато прелистиш последната страница, казваш решително – аз съм жена със самочувствие, получила от тяхната мощ, омагьосване, хубост, аз дават обет да продължа пътя им, аз мога да се оправям и да се изправям пред провокации. А те през днешния ден не са малко “, сподели вицепрезидентът.

„ Днешният празник на дамата е сграбчен, като орисите на милиони, в опустошителнит
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР