Икономистът Николай Василев подложи бюджета на огромна критика. Актуализацията през

...
Икономистът Николай Василев подложи бюджета на огромна критика. Актуализацията през
Коментари Харесай

Николай Василев срина бюджета. Къде видя пробойни

Икономистът Николай Василев подложи бюджета на голяма рецензия. Актуализацията през лятото ще бъде шокова, заяви той пред Българска национална телевизия.

Прогнозата му е, че отиваме на 3 млрд лв., с цел да се потуши възходящата инфлация през лятото. Според Василев в този бюджет голословно високи разноски.

" Защо се изхарчиха 9 милиарда лв. за девет дни? Най-голямото харчене в българската история е това и не знаем защо. Със счетоводни шмекерии се трансферираха от една година в друга ", сподели Василев.

" Година на растежа - само че на дълга, недостига и инфлацията ", предвижда икономистът, съгласно който с плановете са заложени не десни, а ултра леви ограничения. Василев предизвести, че отиваме на 48% разноски от Брутният вътрешен продукт, нещо, което по думите му не си е разрешавал нито един финансов министър в новата ни история.

" Кой финансов министър не е желал да бъде дядо Коледа – Муравей Радев при Иван Костов? Но те знаеха страната на какъв хал беше тогава ", сподели Николай Василев.

" Доходите порастват от 25 години – по какъв начин да създадем по този начин, че частният бранш и непознатите компании да влагат " - това е линията по която би трябвало да се движи капиталовата карта, предизвести Василев. И продължи с недостиг от 8 %. „ Какво му е уравновесеното на бюджета? Все едно да загубиш от Англия с 6:0 и да кажеш, че мачът е еднакъв ”, разяснява Николай Василев.

Накрая икономистът сподели, че неговата поддръжка за държавно управление на Кирил Петков минава през обединение на университети и политиката по присъединение на Северна Македония в Европейски Съюз.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР