Икономиката на Япония нарасна с по-бързи темпове, отколкото се смяташе

...
Икономиката на Япония нарасна с по-бързи темпове, отколкото се смяташе
Коментари Харесай

Икономиката на Япония си възвръща позициите от преди пандемията

Икономиката на Япония набъбна с по-бързи темпове, в сравнение с се смяташе през трите месеца до юни, което възвърна позициите, които страната загуби по време на пандемията.

През второто тримесечие брутният вътрешен артикул е повишен с 3,5% на годишна база, демонстрират публични данни. Икономистите чакаха нарастване от 2,9% спрямо в началото отчитане от 2,2%.

По-силните разноски на бизнеса бяха главният мотор на растежа, което демонстрира по-силно от предстоящото доверие измежду фирмите през второто тримесечие. Други съставни елементи като частното ползване и чистия експорт, също способстваха за по-големия растеж.

Темпото на възобновяване се форсира, откакто Япония излезе от зимната вълна на вируса, което докара до облаги в разноските на потребителите, до момента в който бизнес разноските набъбнаха с 2%, откакто финансовото министерство регистрира по-силно нарастване предходната седмица. Въпреки това се чака темпът на напредък да се забави през това тримесечие, откакто рекордната вирусна вълна и продължаващите проблеми във веригата на доставки лимитират производството и потребителските разноски, а семействата са ударени от по-нататъшното повишаване на цените.

Йената продължава да слага нови 24-годишни дъна по отношение на $.

Трудностите за семействата, поради инфлацията непрестанно нарастват. За да им помогне, министър председателят Фумио Кишида ще разгласи нов кръг от ограничения за облекчение на цените в петък. Като част от ограниченията държавното управление обмисля да раздаде 50 000 йени (349 долара) на семейства с ниски приходи.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР