Икономиката на еврозоната може да се възстанови тази година, при

...
Икономиката на еврозоната може да се възстанови тази година, при
Коментари Харесай

ЕЦБ разчита на бърза и всеобхватна ваксинация за възстановяване на икономиката

Икономиката на еврозоната може да се възвърне тази година , при изискване че ограниченията за блокиране за ограничение на пандемията на ковид бъдат анулирани до края на март и имунизациите се разпространят , съобщи в сряда президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард, представена от " Ройтерс ".

Миналият месец ЕЦБ предвижда стопански напредък от 3,9% тази година в блока от 19 страни, които споделят еврото, предполагайки последователно справяне с пандемията .

Но новите увеличаващи се случаи на COVID-19 и все по-широкото ограничение на придвижването и активността в страни, в това число Германия и Франция, дружно с бавното стартиране на ваксини , към този момент заплашват тази вероятност единствено две седмици след началото на 2021 година
 ЕЦБ добави €500 милиарда към ковид тласъците
ЕЦБ добави €500 милиарда към ковид тласъците

Централната банка също удължи ултраниските заеми за банките

Лагард обаче се придържа към прогнозите на ЕЦБ в сряда, като сподели, че те включват някои ограничавания.

" Мисля, че последните ни прогнози през декември към момента са доста явни ", сподели Лагард. " Нашата прогноза се основава на ограничения за блокиране до края на първото тримесечие . "

На 10 декември ЕЦБ съобщи , че нейните прогнози допускат, че " задоволителни " равнища на стаден имунитет ще бъдат достигнати преди края на 2021 година

Лагард призна, че ранните имунизации са били " сложни " и това е риск, за който би трябвало да се внимава .

" Това, което би било притеснително , би било, че след края на март тези държави-членки към момента би трябвало да подхващат ограничения за блокиране и в случай че да вземем за пример стратегиите за имунизация са забавени ", добави тя.
 Европейски Съюз стартира да имунизира -
Европейски Съюз стартира да имунизира - " имунизацията е независимост "

Урсула фон дер Лайен: Това е трайният излаз от пандемията

Икономистите от частния бранш към този момент понижават прогнозите си за напредък , като Bank of America в този момент предвижда 2,9% разширение - цялостен процентен пункт под миналата прогноза.

За да поддържа еврозоната, ЕЦБ към този момент облекчи политиката си до 2022 година, само че защото разноските по заеми към този момент са рекордно ниски и са на негативна територия в някои страни от еврозоната, оставащата й стимулационна мощност е лимитирана.

Лагард съобщи, че ЕЦБ може да разшири програмата си за стимулиране на изкупуването на облигации, в случай че е належащо, само че може и да се въздържи да употребява целия пакет от 1,850 трилиона евро (2,25 трилиона долара), който е заделила, в случай че рецесията отмине .
 Гърция желае от Европейски Съюз Обновена
Гърция желае от Европейски Съюз " имунизационен документ " за всички в Европа

Това е " независимост на придвижване ", имунизацията не е наложителна, само че имунизираните би трябвало да могат да пътуват
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР