Икономическо развитие на Община Сливен, повишаване на инвеститорския интерес към

...
Икономическо развитие на Община Сливен, повишаване на инвеститорския интерес към
Коментари Харесай

Стефан Радев и екипът на ГЕРБ представиха приоритетите за икономическо развитие на Сливен

Икономическо развиване на Община Сливен, повишение на инвеститорския интерес към района и основаване на условия за по-високи приходи на популацията. Това са част от задачите на Стефан Радев и претендентите за общински съветници от ГЕРБ, заложени в Програмата за ръководство в третия му мандат.

„ Докато по време на предходния мандат главната ни задача беше спасяването на общината от финансов провал, в мандат 2019-2023 година поставихме началото на значими планове в региона на икономическото развиване. Те са значими за бъдещето на района и за тях би трябвало да се работи от през днешния ден “, съобщи Стефан Радев при представянето на целите в бранш „ Икономическо развиване “.

По думите му са положени основите за стартирането на огромни планове, от които зависи икономическото развиване на Сливен в бъдеще и повишение приходите на хората и стандарта на живот. „ Когато приказваме за привличане на вложения, преди всичко постоянно имаме поради към този момент вложилите в стопанската система ни предприятия. Подобрихме изискванията във към този момент съществуващите промишлени зони в града, като изградихме нови улици и ще продължаваме да го вършим “, сподели Стефан Радев и добави, че Общината ще влага в инфраструктура на Индустриалния парк, тъй че на вложителите да бъдат препоръчани терени с всички връзки – вода, канализация, ток, газ, улици, осветяване. По този метод за реализирането на едно капиталово желание ще бъдат спестени няколко години на вложителите. „ Голямата ни цел е повече високоплатени работни места “, безапелационен е Радев.

С разширението на пътя Сливен – Ямбол, които са двата най-близки регионални града в България, с още две ленти, ще се реализира по-комфортно, по-безопасно и съвсем на половина по-бързо напредване от единия до другия град. „ Агенция “Пътна инфраструктура ” е виновна за това и към този момент са направени предпроектни проучвания  на планове за трасето. Важно е да не стопират общите дейности на общините за реализирането на този план “, съобщи Кремена Темелкова, която е под номер 116 в листата с номер 7.

Финансистът Теодора Маринова (номер 111 в листата на ГЕРБ) добави, че откакто е обезпечена опция на всички села от Община Сливен да имат достъп до фондовете, финансиращи развиването на селските региони, следва работа по плановете на Местните инициативни групи, в които са включени. „ С общините Твърдица, Нова Загора, Котел и Върбица, Тунджа и Стралджа ще работим по тактики за развиване на обитаемоте места “, сподели Маринова.

„ Ще продължим процедурите и ще завършваме построяването на фотоволтаична централа за потребностите на община Сливен. Така ще освободим финансов запас от общинския бюджет от потреблението на електрическа енергия, който ще се насочи към осъществяване на планове за решение на проблемите на жителите на общината “, означи Веселина Куртева, която е част от екипа с номер 7 в бюлетината. По думите й и през третия си мандат Стефан Радев ще продължи с транспарантното и рационално ръководство на финансите на общината, като по този начин ще се гарантира  финансовата непоклатимост. „ Нашата визия включва повече гражданско присъединяване в приоритизирането на вложенията и ще въведем модел на предварителни разисквания на финансовата стратегия, тъй че да чуем гласа и предложенията на повече хора “, сподели още Веселина Куртева, която е под номер 114 в листата на ГЕРБ.

Кандидатът за кмет на ГЕРБ Стефан Радев е безапелационен, че Европа и светът се трансформират все по – динамично, а енергетиката и стопанската система се трансформират, по тази причина съществена задача е Сливен да се възползва от опциите и от сравнителните си преимущества.

„ Следващите четири години са значим стадий от икономическия прогрес на Сливен и нашата цел е възобновление на предприемаческия дух на града и постигане на ново равнище на икономическо развиване. Все по-голям става въпросът с привличане и активизиране на младежите в тези процеси. Ще осъществяваме разнообразни стратегии и планове за подготовка, преквалификация и претовареност “, сподели още Стефан Радев.

Повече за целите на претендентите на ГЕРБ можете да откриете тук – https://gerb-sliven.org/files/upravlenska-programa-2023-2027.pdf

 

#РаботимЗаСливен

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР