Икономическият министър Емил Караниколов обяви, че в момента правителството прави

...
Икономическият министър Емил Караниколов обяви, че в момента правителството прави
Коментари Харесай

Министър: Правим безумни неща, за да решим проблема в Перник

Икономическият министър Емил Караниколов разгласи, че сега държавното управление прави " безумни неща ", с цел да реши проблема в Перник, който е във воден режим от 7 ноември.  " Правим големи дупки, отвред тече. От през днешния ден започваме напълно радикални дейности ", уточни той пред Нова тв.

По негови думи в града има драстнични проблеми, които са в " цялата система ". „ Проблемът в Перник не е единствено канализацията, не са единствено довеждащите води, не са единствено течовете или възможните обири, които би трябвало да се потвърдят. Проблемите с водите в Перник са в цялата система. Те стартират още от водопотока, който идва от язовир „ Студена ”. Той е едно неповторимо оборудване, което несъмнено би трябвало да го има, само че може би не е довършено ”, разяснява Караниколов.

Икономическият министър означи, че пречиствателната станция в Перник не е проектирана, както би трябвало при построяването ѝ през 1976 г.   " Сега, когато вършим пречистване на водата се губят огромни количества вода, които се изхвърлят в реката ”, посочи той и добави: „ Вече има специалисти, които са на терен и ревизират опцията тази вода да не се изхвърля в реката, а да я връщаме в язовира и тя да минава през още едно филтриране. Така се надяваме да спестим към 30 литра на секунда ”.

Освен това Караниколов уточни, че до момента постоянно се е разчитало на това на Витоша да има 2 метра сняг и в случай че това не се случи, язовир " Студена " се сблъсква с проблеми. „ Не са довършени анализите за други води с изключение на водопотока от Витоша, река Струма и още няколко по-малки реки, които са много по-пълноводни пролетта, само че не и зимата ", съобщи министърът.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР