Икономическата полиция в Гърция е разбила нелегална мрежа за внос

...
Икономическата полиция в Гърция е разбила нелегална мрежа за внос
Коментари Харесай

Изловиха български играчи в нов вид контрабанда в Гърция

Икономическата полиция в Гърция е разрушила незаконна мрежа за импорт на зърно, оповестява електронното издание на в. „ Катимерини “.

В мрежата са забъркани 14 компании, сочат данни на държавната работа.

Изданието отбелязва, че в границите на последните три месеца цената на зърното е скочила със 70%, а за последната една година то е поскъпнало със 110%. Войната в Украйна има своето отражение и върху цената на царевицата, чиято цена също е увеличена, добавя "Катимерини ".

В миг, в който доста страни търсят на ниска цена зърно, Индия забрани износа, а в Украйна има блокирани 25 милиона тона, гръцки компании в съдействие с български и евентуално украински медиатори, са вкарвали в Гърция зърно и царевица нелегално без да заплащат нужните за това налози.

Получатели на пратките са огромни животновъдни предприятия в Гърция.

Откритите от гръцката икономическа работа документи са на български компании, които са създали импорт в Гърция. От своя страна българските управляващи ревизират вероятността житото и царевицата да са импортирани от Украйна, показва „ Катимерини “, като добавя, че банковите сметки на забърканите в Гърция компании към този момент се ревизират.

В известие на службата за битка с икономическата престъпност (СДОЕ) се показва, че са проверявани вносители и търговци на жито, царевица и фуражи в региона на региона Централна Македония. Инспекторите ревизират вероятността за легализиране на доходи от незаконна активност, потребление на подправени фактури, укриване на продажби и машинация с Данък добавена стойност с присъединяване на юридически и физически лица.

При инспекция на компания, занимаваща се с търговия на едро със зърнени култури е открито, че компанията не е функционираща. Със съдействието на полицията и представител на правосъдната власт е направена инспекция в централата на съответната компания, като се конфискувани голям брой данъчни документи, някои от които са свързани с импорт на зърно. От конфискуваните документи е станало ясно, че невнесеният от компанията налог добавена стойност за интервала 2020-2022 година е в размер на минимум 1 280 000 евро, написа "Катимерини ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР